AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ-VATANDAŞ DAYANIŞMASI

Yenipazar'ın Koyunlar Mahallesi'nde Mahalleliler İmece Usulü Yol Çalışması Yapıyor
Haber Tarihi: 14.01.2021
|

Yenipazar'in Koyunlar Mahallesi'nde Aydin Büyüksehir Belediyesi'yle mahalleliler imece usulü yol çalismasi yapiyor. Mahalle muhtari Muhammet Aktas, mahallelerinde birlik-beraberligin bir gelenek oldugunun altini çizip bu imeceye tesvik ettigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri'nin kendilerine parke tasi verdigini, genciyle-yaslisiyla bütün mahalle erkeklerinin de dönüsümlü olarak mahallenin yollarinda tas döseme isi yaptigini ifade eden muhtar Aktas, "Yapilan çalismayla birlikten kuvvet doguyor. Erkeklerimiz yol çalismasinda dönüsümlü olarak çalisirken kadinlarimiz da yemek yaparak burada çalisanlara bakiyor. Mahallemizde imece usulü is yapmak bir gelenek, bu gelenegi bütün mahalleliler olarak sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.

Mahalledeki birçok çocuk gibi 7. sinifa giden kendi oglunun da tas döseme isinde çalistigini, yagmurlar öncesinde bir an önce yolu bitirebilmek için bütün mahalleliler olarak seferber olduklarini belirten Aktas, "Yolun tasini kendimiz dösemek istedik. Bu yolda kullanilan tasi Büyüksehir Belediyesi verdi. Bunun yaninda Büyüksehir Belediyesi'nin is makineleri de burada. Mahallemizde yakin zamanda bir sondaj çalismasi da yapilacak. Mahallemize yapilan hizmetler için Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na sahsim ve mahallelim adina tesekkür ederim" seklinde konustu.

|