AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'KADIN DOSTU KENT AYDIN'DA KADINLARI ÜRETİME YÖNELTİYOR

Sakız koyunu ve koçu dağıtımlarında da kadınlara öncelik verildi
Haber Tarihi: 13.01.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi projelerle “Kadin Dostu Kent Aydin”in kadinlari üretime yöneliyor. Daha önce birçok projede kadinlara öncelik veren Aydin Büyüksehir Belediyesi, en son yapilan sakiz koyunu ve sakiz koçu hibelerinde de kadinlara pozitif ayrimcilik uyguladi. Aydin Büyüksehir Belediyesi, projeyle onlarca kadinin daha koyunculuga baslayip ek gelir elde etmelerinin önünü açti.

“Aile Tipi Koyunculuk Projesi” kapsaminda geçen yillarda da kadinlar öncelikli olmak üzere yapilan sakiz koyunu hibesinde bulunan Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu yil da bu gelenegi devam ettirdi. Koyunculuga yeni baslayacak kadinlara verimi oldukça yüksek 2 disi 1 erkek sakiz koyunu hibe edilirken, sürüsünü büyütmek ve sakiz irkina geçirmek isteyen kadin üreticilere de sakiz koçu hibesinde bulundu.

Bünyesinde Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi’ni da barindiran Aydin Büyüksehir Belediyesi, kadinlara hayatin her alaninda destek verebilmek için yakin zamanda alt gelir grubundaki çalisan kadinlarin çocuklari için kresler açacak. Kadinlara yönelik halen uygulanmakta olan birçok projenin yani sira bünyesinde kadin siginma evi barindiran belediyelerden olan Aydin Büyüksehir Belediyesi, böylelikle kadinlarin zor zamanlarinda da yanlarinda oluyor.

Baskan Çerçioglu: Kadinlarimizin daha da güçlü olmasi için yillardir çalisiyoruz

Her firsatta Aydin’in “Kadin Dostu Kent” oldugunu vurgulayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, geçmisten bugüne kadinlara hayatin her alaninda alan açmaktan gurur durduklarini söyledi. Özellikle üretime yönelmek isteyen kadinlarin yanlarinda olup onlarin üretime yönelmeleri için çesitli projeleri uzun yillardir uyguladiklarini hatirlatan Baskan Çerçioglu, “Biz istiyoruz ki kadinlarimiz kendi ayaklari üzerinde durabilsin ve hayata karsi güçlü olsun. Aile Tipi Koyunculuk Projemiz, uyguladigimiz projelerden sadece birisi. Çünkü bir kentin, bir ülkenin gelismisligi kadinlarinin hayatin içerisinde daha fazla yer almasiyla ölçülür. Kadinlarimiz için simdiye kadar her imkâni sagladik, bundan sonra da saglamaya devam edecegiz. Biz Aydinlilar “Kadin Dostu Kent” olarak çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

'Kadinlarimiza kazanç kapilari açtik'

Baskan Çerçioglu, 2014 yilinda göreve geldiklerinde, yeni aldiklari belediye otobüsleri "Sari Civciv"leri de kadin soförlere emanet ettiklerini hatirlatip, "Açtigimiz dört üretici pazarinda yüzlerce kadinin ek kazanç elde etmesini sagladik. Çogu kadinimiz buradan elde ettikleri kazançlarla çocuklarini okuttu. Ayrica kadin kooperatiflerine hem kurulmalari hem de yeni pazarlara açilmalari için destek verdik. Çiçek üreten kadinlarimizdan ürettikleri çiçekleri satin alip Aydin genelinde park ve bahçelere dikerek Aydin'i daha da güzellestirdik. Böylelikle kadinlarimiz kazanç kapisina kavusup kendi ayaklari üzerinde durabildi" seklinde konustu.

Baskan Çerçioglu, “Kadin Dostu Kent” Aydin’da kadinlara pozitif ayrimcilikla yaklasilan projelere önümüzdeki günlerde de devam edileceginin altini çizdi.

|