AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKIZ KOYUNU DAĞITIMINI ARTIRARAK DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan 5 yıl önce başlanan "Aile Tipi Koyunculuk Projesi" her geçen gün büyüyor.
Haber Tarihi: 23.12.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan bundan 5 yil önce baslanan "Aile Tipi Koyunculuk Projesi" her geçen gün büyüyor. Kadinlar öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yapilan 2 disi 1 erkek sakiz koyunu hibesi devam ediyor. Sakiz koyunlarinin dagitimlarina katilan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas, "Geçen yillarda Koçarli'da pilot proje olarak basladigimiz sakiz koyunu hibesini bu yil Aydin geneline yaydik. Aydin genelinde basvuruda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ulasiyoruz" ifadelerini kullandi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Koçarli Yeniköy'deki üretim çiftliginde yetistirilen sakiz koyunlarinin dagitimi sürdürülüyor. Geçen 5 yillik süreçte verimi yüksek binlerce sakiz koyunu Aydinlilarin koyunculuga baslamasi için Büyüksehir Belediyesi tarafindan hibe edilirken, alinan sonuçlar da yüz güldürüyor. Aydin'da geçen yillarla birlikte koyun sayisi hizla artarken, hibeden yararlanan vatandaslar da uygulamadan oldukça memnun. Diger taraftan hibeden yararlanmak için basvuran ve çoklu dogum orani oldukça yüksek olan sakiz koyunlarini alan vatandaslarin büyük çogunlugu kadin.

Baskanvekili Altintas: Özlem Baskan'in projesi dertlere derman oluyor

Baskanvekili Altintas, vatandaslarin koyunculugu bir is haline getirmeleri için hibe edilen koyunlari 4 yil boyunca ellerinde tutmalarini sart kostuklarini hatirlatirken "Sakiz irkinin en önemli özelligi çoklu dogum oraninin çok yüksek olmasi. Dagittigimiz koyunlardan bir seferde 6 yavru alan vatandaslarimiz da var. Elde edilen kuzulari vatandaslarimiz istedikleri gibi degerlendirebiliyor. Çogu vatandasimiz koçlarini evlerinin ihtiyaçlari için satarken disileri de sürüyü büyütmek için tutuyor. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Baskanimiz Özlem Çerçioglu'nun bu projesi de böylelikle vatandaslarimizin dertlerine derman oluyor" seklinde konustu.

Diger taraftan önümüzdeki günlerde de üreticilere sakiz koçu desteklemesinde bulunulmasi planlaniyor.

|