AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KEPENK KAPATAN ESNAFA GIDA DESTEĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Covid-19 tedbirleri nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnafa gıda kolileri dağıtarak destek oldu. Başkan Özlem Çerçioğlu süreç boyunca esnafın yanında olduklarını belirterek, “İşletmeler açıkken dezenfekte edip maske dağıttık, mecburen kepenklerini indirince de gıda kolileri göndermeye başladık” dedi.
Haber Tarihi: 10.12.2020
|

Pandemi sürecinin ilk günlerinden bu yana dükkanlarin dezenfekte edilmesi ve maske temini konusunda çalismalarini sürdüren Aydin Büyüksehir Belediyesi, esnafin yaninda oldugunu hissettirmeye devam ediyor.

Yayinlanan son kararla birlikte geçici olarak kapatilan kahvehaneler ve oyun salonlari ile birlikte aylardir kapali olan okul kantincileri ve yurt isletmeciligi gibi is kollari da bulunuyor.Esnaf odalarini birer üyesi olan bu meslek gruplarina da yardimda bulunan Büyüksehir Belediyesi, gida kolisi yardimlarini kapi kapi gezerek teslim ediyor.

Baskan Çerçioglu “Bu süreçte esnafi ve vatandasi yalniz birakmadik.”

Sosyal belediyecilik anlayisi ile ihtiyaç duyan vatandaslarin daima yaninda olduklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu, “Bu süreçte esnafi ve vatandasi yalniz birakmadik. Isletmeler açikken dezenfekte edip maske dagittik, mecburen kepenklerini indirince de gida kolileri göndermeye basladik. Imkanlarimiz dogrultusunda esnafin yaninda yer almaya devam edecegiz. Asla yalniz degiller” seklinde konustu.

Büyüksehir esnafin yaninda

Zorlu geçen bu süreçte Büyüksehir destegini hissettiklerini belirten Aydin Kahveciler Esnaf Odasi Baskani Ugur Anbarli, “Daha önce iki buçuk ay kapali kaldik. Komple kapanan kahvelerimiz var, internet kafelerimiz var, oyun salonlari ve ögrenci yurtlari var bize bagli olan. Bu dönemde Büyüksehir Belediyemiz bize gida yardimi, kahvelerimize dezenfektan ve maske yardimi gibi yardimlarda bulundu. Bunlara suana kadar gida yardimi ulasti. Dün bazi dönüsler oldu, Büyüksehir’e tesekkür ettiklerini söylediler.” dedi.

Sürecin belirsizligi nedeniyle endise duyan esnaflar en kisa sürede yardim aldiklari kurumun Büyüksehir Belediyesi olduguna vurgu yaparak, “Su anda bize Büyüksehir Belediyesinden dönüs oldu, insallah diger kurumlardan da bu yardimlari en kisa sürede bekliyoruz. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na yaptigi ve bundan sonra yapacagi yardimlar için simdiden tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

|