BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,"25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü"yle ilgili bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 24.11.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu,"25 Kasim Kadina Karsi Siddetle Mücadele Günü"yle ilgili bir mesaj yayimladi. Mesajinda kadina yönelik siddette temel unsurlarin basinda ekonomik sebepler geldigine deginen Baskan Çerçioglu, çözümün Istanbul Sözlesmesi gibi kadinlara pozitif ayrimcilik sunan yasalarin tam anlamiyla uygulanmasindan geçtiginin altini çizdi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti: Kadinlarimiza karsi uygulanan siddet Türkiye'nin gerçek anlamda kanayan yaralarindan bir tanesi. Bu noktada bir insan olarak her türlü siddetin karsisinda oldugumu belirtmem gerekir. Günümüzde siddeti besleyen unsurlarin basinda maalesef ki ekonomik sikintilar geliyor. Kadinlarimizin ekonomik özgürlüklerini tam anlamiyla alamamis olmalari da bu siddeti körüklüyor. Toplum olarak kadinlarimizin ekonomik bagimsizliklarini elde etmelerini saglayarak onlari hayata karsi güçlendirmeliyiz.

Ayrica adil ve esit bir yasam için siddete karsi mücadelemizi yasalarimizla, durusumuzla sürdürmeli ve siddetin her türlüsünün karsisinda olmaliyiz. Bu noktada siddet olaylarinda, özellikle de kadina karsi siddet konularinda yasalarin uygulanmasinda iyi hal indirimleri bu siddet sorununu içinden çikilmaz bir hale getirmektedir. Kadinlarimizin magdur oldugu özellikle de siddet gördügü noktalarda ulusal ve uluslararasi hukuku onlarin yararina ve pozitif ayrimciligi yasamimizin merkezine alarak uygulamaliyiz.

Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak siddet magduru kadinlarimiza kapimizin her zaman açik oldugunu ve bu kadinlarimiza gereken her türlü destegi vermeye devam edecegimizi de belirtmek isterim. Fakat bizlerin siddet magduru kadinlarimizin yaninda olmamizin siddetin sosyolojik altyapisinin çözümüne bir katkisinin olmadigini hatirlatmak isteriz.

Kadinin güçlü kilinmasinin yani sira toplumdaki herkesin esit haklara sahip birer birey olarak görülmesi toplumsal olarak da bir düsünce dönüsümüyle mümkündür. Bu noktada kadiniyla-erkegiyle hepimize büyük görevler düsmektedir. Bizler kadinin yararina olacak her türlü girisimin, örnegin Istanbul Sözlesmesi'nin yaninda oldugumuzu bir kez daha hatirlatmak isteriz.

|