AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREME KARŞI YAPI GÜVENLİĞİ İÇİN ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek depremlere karşı tedbirler almaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 13.11.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin'da yasanabilecek depremlere karsi tedbirler almaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla, yapi güvenligini daha da arttirmak amaciyla risk olusabilecek giris katlarda bulunan otoparklarda statik tedbirler alinmasinin, duvarlar yapilmasinin ve böylelikle yapilarin daha güvenli hale getirilmesinin önü açildi. Bilindigi üzere bu karar öncesinde, bu binalarda giris katinda yer alan otoparklarda dis duvar ve/veya ara bölme duvar yapilmasi mümkün degildi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla birlikte Aydin'daki yapilarin olasi bir depreme karsi daha da güvenli hale getirilmesini saglamayi amaçladiklarini söyledi.

Alinan kararla birlikte artik 90'li yillardan bu yana uygulanan ve deprem güvenligi açisindan risk tasiyan, giris kati otopark olan, açik kolonlar üzerine oturan binalar yapilmasina da müsaade edilmeyecek. Yapilan düzenlemeyle birlikte, gerekli izinler alindiktan sonra, halihazirda zemin katlari otopark olarak insa edilmis izinli yapilarda da yapiyi güçlendirecek dis duvar ve/veya ara bölme duvar yapilabilecek.

Diger taraftan, Aydin Büyüksehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Iyilestirme Dairesi Baskanligi ile Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi bünyesinde bulunan uzman ekipler tarafindan, imalat sonrasi yapilarin güvenligini tehdit edebilecek herhangi bir müdahalede bulunulup bulunulmadigiyla ilgili incelemeler de Aydin genelinde devam ediyor.

Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi olarak olasi bir depreme karsi her türlü hazirligi yapmaya devam ettiklerinin altini çizerken, vatandaslara da yapilarini güçlendirmeleri için her türlü kolayligi saglamaya devam edeceklerini söyledi.

|