“CAN AZERBAYCAN” AYDIN’IN TÜM YOLLARINDA

Aydın Büyükşehir Belediyesi dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a destek selamı göndermek için şehir içi otobüslerinin LED ekranlarına “Can Azerbaycan” yazıları ekledi ve belediyenin girişine yan yana Türk ve Azerbaycan bayrağı asıldı.
Haber Tarihi: 06.10.2020
|

“Iki devlet tek millet” anlayisiyla tarih boyunca dost ve kardes ülke olan Azerbaycan’a Aydin’dan destek selami gönderildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin sehir içi otobüslerinin LED ekranlarina ve Aydin genelindeki LED ekranlara Baskan Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla “Can Azerbaycan” yazilari eklendi. Ayrica sehir merkezindeki LED ekrana Türkiye ve Azerbaycan bayraklari birlikte yansitildi. Sehrin dört bir yanina giden onlarca otobüs ile Can Azerbaycan’a Aydin yollarinda Daglik Karabag ve Bakü’ye sicak bir dostluk mesaji gönderildi. Ayni zamanda Büyüksehir Belediyesi’nin girisine de yan yana Türk ve Azerbaycan bayragi asildi.

Baskan Çerçioglu “Dostane selamlarimizi Aydin’dan Karabag ve Bakü’ye gönderiyoruz”

Kardes ülkemiz Azerbaycan’in hakli davasinda yaninda olduklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Can Azerbaycan’in yanindayiz, dostane selamlarimizi Aydin’dan Daglik Karabag ve Bakü’ye gönderiyoruz. Daha fazla aci yasanmadan, Azerbaycan’in Birlesmis Milletler’in de tanidigi topraklarini geri alacagina inaniyoruz” seklinde konustu.

“Manevi olarak bizleri yüceltiyor”

Belediye araçlarinda “Can Azerbaycan” yazisini görmenin manevi olarak gururlarini yücelttigini belirten bir vatandaslar, “Kardes ülkemizi destekliyorum. Belediye baskanimiz çok güzel düsünmüs, tebrik ederim” dedi. 

Konuyla ilgili görüs bildiren diger vatandaslar ise sunlari söyledi; “Büyüksehir araçlarina Azerbaycan ile ilgili yazilar olmasi beni çok sevindirdi. Insallah bu çalismalar diger belediyelerce de izlenir ve devam ettirilir.”

“Dost ve Can Azerbaycan’a yani bugün onlara yarin bize saldirirlar, bir destek olarak çok iyi olmustur. Büyüksehir’in bu destegini olumlu karsiliyorum. Birlik ve beraberlik ile daha iyi günlere gelecegimizi düsünüyorum”

 

|