AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SÖKE SERÇİN'E BÜYÜK HİZMET

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bafa Gölü'nü besleyen önemli kanallardan olan Serçin kanalındaki tıkanıklığın açılması için çalışma başlatıldı.
Haber Tarihi: 02.10.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Bafa Gölü'nü besleyen önemli kanallardan olan Serçin kanalindaki tikanikligin açilmasi için çalisma baslatildi. Çalismayi Serçinlilerle birlikte baslatan ve çalismalari yerinde inceleyen Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi'nin vatandaslarin hayatlarina dogrudan temas eden yatirimlara devam edecegini belirtti.

Ayni zamanda Serçinli balikçilarin teknelerini bagladiklari kanal, zeminde biriken alüvyon sebebiyle tekne sahiplerinin Bafa Gölü'ne açilmasini da engelliyordu. Serçin Muhtari Mustafa Çay tarafindan kanalin açilmasi talebine kayitsiz kalmayan Baskan Çerçioglu'nun talimatiyla baslanan çalismanin yaklasik bir ay sürmesi planlaniyor. Mustafa Çay, kanalin Bafa Gölü'nü besleyen ana su kaynaklarindan oldugunun altini çizerek yapilan çalismanin gölü de besleyecegini ifade ederek "Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin bu hizmeti dogaya da yapilan bir hizmettir. Burayi kullanan tüm vatandaslarimiz adina size tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Baskan Çerçioglu ise Büyüksehir Belediyesi'nin vatandaslarin hayatlarini kolaylastiracak çalismalari sürdürecegini söyledi. Baskan Çerçioglu, özel araçla yapilan çalismayla uzun yillar benzer bir sorun yasanmayacagini belirterek çalismanin Serçin'e hayirli olmasini diledi.

 

|