Başkan Çerçioğlu: Yangınlara karşı dikkatli olmalıyız

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'da son 10 günde 4 büyük yangın çıkması ve dekarlarca alanın yanı sıra UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Priene ören yerinin de zarar görmesi üzerine bir açıklama yayımladı.
Haber Tarihi: 14.09.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin'da son 10 günde 4 büyük yangin çikmasi ve dekarlarca alanin yani sira UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Priene ören yerinin de zarar görmesi üzerine bir açiklama yayimladi. Baskan Çerçioglu açiklamasinda, yanan yer her neresi olursa olsun eskisi haline getirilmesi için Büyüksehir Belediyesi'nin her türlü destegi vereceginin altini çizdi.

Yanginlarin sadece verimli agaçlari degil geçmisten miras kalan kültür varliklarina da zarar verdigini hatirlatan Baskan Çerçioglu "Biz Aydin'i seviyoruz. Biz Aydin'i her yesil agaciyla ve o agacin dalinda öten kusuyla, gölgesinde dinlenen kaplumbagasiyla seviyoruz. Aydin'i Aydin yapan degerlerimizden birisi de dünyada benzeri olmayan ören yerlerimiz. Her agacimizi, her karis topragimizi ve kültürel varliklarimizi korumaliyiz. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Vatandaslarimiz çok daha dikkatli olmalilar. Yanan bir agaç bile olsa yetismesi onlarca yil aliyor. Hele zeytin agaçlarinin yüzlerce yillik tarihi var. Bu tarihi hep birlikte korumali, dikkatli olmaliyiz" seklinde konustu.

 

Baskan Çerçioglu: Her türlü destegi verecegiz

Baskan Çerçioglu yanan yerlerin eski haline getirilmesi için de Büyüksehir Belediyesi'nin çalisma yürüttügünün altini çizerken "Ekiplerimiz Imamköy yangini sonrasi hasar tespiti yapti ve agaçlari yanan vatandaslarimiza sarilop inciri ve memecik zeytini fidani dagitacagiz. Yanan yerler her neresi olursa olsun, yeniden eski haline gelmesi için gereken her türlü destegi verecegiz." dedi.

 

Aydin'da son 10 günde dört farkli yerde yangin çikmasiyla itfaiye ekiplerine zorlu görevler düstü. Ilki Efeler'deImamköy'de çikan yangin çevre mahallelere de siçradi. Son bir haftada ise Söke'de farkli noktalarda 3 büyük yangin çikti. Bu yanginlara çok hizli müdahale eden ve etkin bir çalisma yürüten Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerini da unutmayan Baskan Çerçioglu "Canla basla çalisan itfaiye ekiplerimize tesekkür ediyorum. Onlar, tarihimizin ve üreticimizin ekmek kapisi olan verimli agaçlarimizin bekçileri" ifadelerini kullandi.

 

|