BÜYÜKŞEHİR'DEN KUŞADASI'NA DEV İÇME SUYU YATIRIMI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’na 16.5 milyon TL’lik yatırımla 20 kilometre uzunluğunda içme suyu ve isale hattı altyapı çalışmasına başladı.
Haber Tarihi: 14.09.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi’na 16.5 milyon TL’lik yatirimla 20 kilometre uzunlugunda içme suyu ve isale hatti altyapi çalismasina basladi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, yaz nüfusu milyonlari bulan Kusadasi’ndaki yatirimlarina bir yenisini ekliyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) Kusadasi’ndaki içme suyu ihtiyacinin önemli bir kismini karsilayan Kirazli Mahallesi Içme Suyu ve Isale Hatti'nin yenileme çalismasina start verdi.

Kirazli ve Sarlak mevkilerindeki içme suyu kaynaklarinin Kusadasi’na ulasmasi için 20 km uzunlugundaki hatta yapilan çalismalar için Büyüksehir Belediyesi tarafindan 16,5 milyon TL kaynak ayrildi. Scada (otomasyon) sistem ile denetlenecek yeni hattin tüm kontrolleri tek bir merkezden yapilacak. Çalismalar kapsamindaki yeni isale hattinin yani sira 2 bin metreküplük toplama deposu, vana odalari, debimetre odalari, klor binasi gibi yapilar da yapilacak.

Yapilan yatirimin önemine dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Özlem Çerçioglu, “Kusadasi'na her yaz dünyanin pek çok yerinden gelen milyonlarca turist geliyor. Bu projeyle ile Kusadasi'na kesintisiz içme suyu saglayan bir altyapi ile kalici bir çözüm üretmis olacagiz” dedi.

 

|