BAMYA ÜRETİCİSİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'YLE MUTLU

Büyükşehir Belediyesi 5 ton bamya satın alarak Aydınlı üreticiyi rahatlattı. Satın alınan bamyalar Aydınlı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı
Haber Tarihi: 21.07.2020
|

Koçarli’da bamya üretimi yapan ve son günlerde hizli fiyat düsüsünden dolayi magdur olan bamya üreticisinin imdadina yetisen Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan üreticiden satin alinan bamyalar Aydinli ihtiyaç sahibi ailelere dagitildi. Baskan Çerçioglu üreticilerden 5 ton bamya satin alindigini ifade edip "Üreticimize destek olmak için yaptigimiz alimi ihtiyaç duyulursa önümüzdeki dönemde de sürdürecegiz. Üreticimizi hiçbir zaman magdur etmeyecegiz." diye konustu.

Daha önceki yillarda portakal, patates, erik, nar ve çilek üreticilerinin tarlada kalan ürünlerini satin alarak ihtiyaç sahibi ailelere dagitan Büyüksehir Belediyesi, bu kez de bamya üreticisine destek oldu. Hizli fiyat düsüsünden dolayi üreticilerin tarlasinda kalan bamyalar satin alinarak Aydinli ihtiyaç sahibi ailelere dagitilmaya baslandi. Bamyalardan alan vatandaslar uygulamadan memnun kalirken üreticiler de ürünlerinin degerinde satilmasinin mutlulugunu yasiyor.


Üreticiler uygulamadan memnun

Bamyanin günlük olarak toplanmasi gerektiginin, toplanmadigi takdirde ürünün çöpe gittiginin altini çizen üreticiler, onlarca mahallede binlerce vatandasin bamyadan ekmek kazandigini söyledi. Üreticiler, girdi fiyatlarinin son dönemde sürekli yükselmesinin yani sira bamya fiyatlarinin 20 gün içerisinde yüzde 35 düsmesinin de kendilerini zor durumda biraktiginin altini çizdi. Isçilerinin ücretlerini bile çikarmakta zorlandiklarini belirten üreticiler, imdatlarina yetisen Baskan Çerçioglu'na tesekkür etti.
 

Baskan Çerçioglu: Tarlada kalan ürüne Büyüksehir her zaman alicidir

"Aydin'da hiçbir üreticimizi namerde muhtaç etmeyiz"
ifadelerini kullanan Baskan Çerçioglu ise, çiftçinin yaninda olmaya devam edeceklerini hatirlatti. Çiftçilerin önümüzdeki yillarda da benzer sorunlar yasamamalari için kooperatiflesmelerini saglayacaklarini vurgulayan Baskan Çerçioglu “Aydin Büyüksehir Belediyesi üreticimizin tarlada kalan ürününe her zaman alicidir. Bamya üreticimize en hizli çözümü sunarak ellerindeki ürünü satin almaya basladik. Bu bamyalari da Aydin'in 17 ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere dagitacagiz. Biz, üreticilerimizin daima yanindayiz, yaninda olmaya da devam edecegiz” diye konustu.

 

|