BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: “ÖZGÜRLÜĞÜN VE BAĞIMSIZLIĞIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 01.06.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:
Özgürlük ve bagimsizliga açilan bir gemi, bundan 101 yil önce Samsun’a yanasti ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtulus Savasimizi baslatmak için 19 Mayis 1919'da Samsun'a çikti.
Isgal altindaki vatan topragi savunmasiz ve yorgundu. Ulu Önder ve silah arkadaslari o gün Anadolu’ya geçerek, vatanin bu çaresiz ve mazlum haline itiraz etti. Bu itiraz bagimsizlik yolunda Türk milletinin umutlarini yesertti.
Samsun’da atilan ilk adim yurdun her yaninda umudu büyüterek, Milli Mücadelemize dönüstü. Milli Mücadele’de verilen canlar ile bastigimiz topragi vatan yapan yüz binlerce sehidin kani, bugün bizlerin özgür ve bagimsiz yasamasini sagliyor. 
Özgürlük ve bagimsizliktan vazgeçmeyen halkimizin onurlu mücadelesi tarihe altin harflerle yazilmistir. 19 Mayis bu yönüyle, halkimizin özgür ve bagimsiz yasama iradesinin simgesidir.
“Ben 1919 senesi mayisi içinde Samsun’a çiktigim gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalniz büyük Türk milletinin asaletinden dogan ve benim vicdanimi dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardi” diyen büyük kurtarici Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere su sözlerle seslenmisti: “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatlari! Yorulsaniz dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” Bu inançla aydin, özgür, demokratik ve bagimsiz Türkiye için yorulmadan yürümeye devam edecegiz.
Bu duygu ve düsüncelerle; 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, basta Ulusal Kurtulus Savasimizin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize saygi ve sükranlarimi sunuyorum.

 

|