Türkiye'de güzel şeyler de oluyor

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARI'NDAN ÜRETİLEN 3 MİLYON FİDEYİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURDU
Haber Tarihi: 01.06.2020
|

Türkiye'nin gündemini koronavirüs salgini isgal ederken güzel gelismeler de yasaniyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin bir kurulusu olan Halk Ege Et, Ata Tohumlari'ndan elde edilen dogal sebzeleri marketlerinde satisa sundu. Aydinlilari ve Izmirlileri tadi özlenen lezzetlerle bulusturduklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Belli bir yasin üzerindeki vatandaslarimizin çocukluklarinda tadina bakip unutamadigi lezzetleri Halk Ege Et marketlerimizde onlarla tekrar bulusturuyoruz. Çocuklarimiz ve torunlarimiz da bu lezzetlerin tadina bakabilecek" dedi.

Ilk subesi 2015'te açildi

Ilk subesi 2015 yilinda açilan ve bugün 13 marketiyle Aydinlilara ve son dönemde açilan Buca subesiyle de Izmirlilere hizmet vermeye baslayan Halk Ege Et, Aydin'in yerel sebzelerine de reyonlarinda yer vermeye basladi. Güvenilir, saglikli, kaliteli, ekonomik yerli eti tüketicilerle bulusturan Halk Ege Et marketlerinde kadin kooperatiflerinin ürünlerine de yer verilirken her yil milyonlarca fide dagitimi yapilan Ata Tohumlari'ndan üretilen sebzeler de halkla bulusturuldu. Marketlerde Büyüksehir Belediyesi'nin seralarinda yetistirilen domates, biber ve patlican tüketicilerle bulusturuldu. Satisa sunulan ürünler ise Yenipazar tatli biberi, Bozdogan dügme domatesi ile Aydin karasi patlicani oldu.

Baskan Çerçioglu: Özlenen lezzetler sofralarda

Sebzelerin tüketicilerle bulusmasiyla ilgili degerlendirmede bulunan Baskan Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Ata Tohumlari projesine 6 yil önce basladiginin altini çizdi. Aydin basta olmak üzere Türkiye geneline bu yil Ata Tohumlari'ndan elde edilen 3 milyon fidenin yani sira tohumlarin da dagitildigini hatirlatan Baskan Çerçioglu, "Iyice olgulasan projemizi tüketicilerimizin yararina bir sonraki asamaya geçirerek sebze satisina da basladik. Artik vatandaslarimiz, özellikle de belli bir yasin üzerindeki vatandaslarimiz, unutamadiklari bu lezzetleri Halk Ege Et marketlerimizde ulasiyorlar; çocuklarina ve torunlarina bu lezzetleri tattiriyorlar" dedi. Büyüksehir Belediyesi'nin seralarindaki üretimin geleneksel tarim uygulamalariyla yapildigini vurgulayan Baskan Çerçioglu, "Amacimiz iyi tarimi uygulamak, daha lezzetli ve dogal ürünleri ortaya çikarmak" ifadelerini kullandi.

 

|