AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL GÜBRE ÜRETİMİ İÇİN GÜBRE ALIMINA BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşların elindeki ihtiyaç fazlası hayvan gübrelerini değerlendirmeye başladı.
Haber Tarihi: 01.06.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi vatandaslarin elindeki ihtiyaç fazlasi hayvan gübrelerini degerlendirmeye basladi. Incirliova'daki Dogal Gübre Üretim Alani'nda toplanmaya baslanan gübreler dogal sartlarda olgunlastirilip Aydinli üreticilere ücretsiz olarak dagitilacak. Vatandaslar 444 40 09 numarali Hizli Çözüm Merkezi'ni arayarak hayvanlarinin gübrelerini aldirabiliyor.

Tarim ve hayvancilik alaninda üreticinin desteklenmesi için çalismalar yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, hem çevrenin korunmasi hem de dogal gübre kullaniminin arttirilmasi için yeni bir projeyle dogal gübre üretimine basladi. Bir taraftan Koçarli'daki Sakiz Koyunu Çiftligi'nden çikan gübreyi Aydinli çiftçilere dagitilmak üzere depolamaya devam eden Büyüksehir Belediyesi, bir taraftan da çiftçilerden ihtiyaç fazlasi gübrelerini toplamaya basladi.

Aydinli üreticinin dogal gübre ihtiyacini karsilanacak

Hayvansal atiklarini depolama ve uzaklastirma sorunu yasayan vatandaslarin ahir artiklari ve hayvan diskilari Aydin Büyüksehir Belediyesi ekiplerince yerinden alinmaya baslandi. Üreticilerden alinan bu atiklar ise Incirliova'daki dogal gübre dönüsüm istasyonuna naklediliyor. Atiklar burada olgunlastirilip dogal gübre haline getirildikten sonra dogal gübre ihtiyaci olan çiftçilere ücretsiz olarak dagitilacak.

Çevre kirliligi de önlenecek

Projeyle, ahir artiklari ve diskinin çevre kirliliginin yani sira sinek sorununa da yol açmasi nedeniyle vatandaslarin hem daha temiz bir çevrede yasamalari hem de bu atiklarin gübre olarak degerlendirilerek çiftçilerin kullanimina sokulmasi saglanacak.

Hayvanlarinin gübrelerini depolama konusunda sikinti yasayan tüm üreticilerden 444 40 09 numarali Hizli Çözüm Merkezi'ni aramalarini isteyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, baslanan projeyle Aydinli üreticinin dogal gübre ihtiyacini karsilamayi hedeflediklerini ifade etti.

 

|