ASKİ KUŞADASI SOĞUCAK'TA İLAVE İÇME SUYU KUYUSU AÇTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekipleri Kuşadası'nın Soğucak Mahallesi'nde yeni bir sondaj çalışması yaparak mahalleye daha yüksek debide su vermeye başladı.
Haber Tarihi: 01.06.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) ekipleri Kusadasi'nin Sogucak Mahallesi'nde yeni bir sondaj çalismasi yaparak mahalleye daha yüksek debide su vermeye basladi.

Kusadasi'nda birçok yazlikçinin yaz aylarini geçirdigi Sogucak'ta, yaz nüfusunu artisina bagli olarak artan içme suyu ihtiyacinin karsilamaya yönelik, mevcut içme suyu kaynaklarini arttirmak amaciyla harekete geçen ASKI ekipleri mahalleye su saglamak için yeni içme suyu sondaji arayisina giristi. Yapilan sondaj çalismalarinda saniyede 6 litrelik bir su kaynagina ulasilirken buradan elde edilen içme suyu Sogucak Mahallesi'ne verilmeye baslandi.

Mahalle muhtari Mehmet Bozok, yapilan çalisma için mahalle sakinleri olarak memnuniyet duyduklarini ifade ederken "ASKI ekipleri mahallemizin yazin nüfus artisindan dolayi olusmasi muhtemel sorunu yeni bir artezyen kuyusu açarak giderdi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu basta olmak üzere emegi geçen ASKI ekiplerine çok tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

 

|