AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARINDA HASADA GEÇTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumlarını Ekti, Hasat Etti Ve Sofrayla Buluşturdu
Haber Tarihi: 15.05.2020
|

Koronavirüssalgini nedeniyle gündemde olan tarim alanlarinin degerlendirilmesi tartismasi sürerken, Aydin Büyüksehir Belediyesi ekim yaptigi ürünlerin hasadini yapti. Baskan Özlem Çerçioglu, “Biz ektigimiz ürünlerin hasadini yaptik ve sofralarla bulusturduk. Çok yakinda açacak oldugumuz Aydin Çiftçi Merkezi ile tarim ve hayvanciliga daha fazla katki sunacagiz” dedi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarima verdigi destegin ve önemin meyvelerini alarak Ata Tohumlari’ndan elde edilen yerli sebzeleri sofralarla bulusturuyor. Aydin'in Sultanhisar ilçesindeki Güvendik Mahallesi'nde yer alan Aysera'da, Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi’na bagli ekipler üç üründe hasada basladi. Arazide domates, biber ve patlican hasadi yapiliyor.

YERLI ÜRÜNLER ARACISIZ OLARAK VATANDASA SUNULDU

Koronavirüs nedeniyle gözlerin tarima çevrildigi bu dönemde üretime devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, mart ayi sonunda yapilan ilk hasattan bu yana elde ettigi ürünleri, Halk Ege Et subelerinde vatandaslarla bulusturuyor. ATA TOHUMLARI AYDIN’DAN TÜRKIYE’YE YAYILDI

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun kirsal kalkinma projesi dahilinde köy köy gezilip kadinlarin tülbentlerinde sakladiklari, tozlu sandiklarindan çikarttiklari Ata Tohumlari’nin sayisi arttirildi ve çesitlendirildi. Ülkenin dört bir yanindan gelen tohum taleplerini mümkün oldugunca karsilayan Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydinlilarin da Ata Tohumlari’ndan üretilen fide ihtiyacini ücretsiz olarak karsiliyor.

 

BASKAN ÇERÇIOGLU: “AYDIN’IN ÖNCÜ ROLÜNÜ ILERI TASIYACAGIZ”

Ata Tohumlari’ndan elde edilen ürünleri Halk Ege Et subeleri araciligiyla vatandaslarla bulusturduklarini belirten Baskan Özlem Çerçioglu, “Daha önce çok defa vurguladigim gibi gida sorununun yerelden çözümüne dönük adimlari biz 6 yil önce atmistik. Bu kapsamda Yenipazar’daki arazimizde Ata Tohumlari üretim kapasitemizi arttirarak, elde ettigimiz tohum ve fideleri halkimiza dagittik, dagitmaya devam ediyoruz. Simdi ise ektigimiz ürünlerin hasadini yapip sofralarla bulusturduk. Çok yakinda açilacak olan Aydin Çiftçi Merkezi ile tarim ve hayvanciliga daha fazla katki sunacagiz. Bu merkezde çiftçilerimize üretime dair egitimler verecegiz. Tarimin yani sira hayvancilikta da modern teknikler kullanarak verimin nasil arttirilacaginin çalismalari yapilacak. Aydin’in yerel kalkinmadaki öncü rolünü bu merkez ile daha da ileri tasiyacagiz” dedi.

 

 

|