AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİLYONLARCA FİDE DAĞITTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tarım Ürünleri Projesi’ylebu yıl ürettiği 3 milyondan fazla fideyi ücretsiz olarak üreticiye ve vatandaşlara dağıttı.
Haber Tarihi: 15.05.2020
|

Tarim ve hayvancilikta rol model olan Aydin Büyüksehir Belediyesi, kirsal kalkinmaya verdigi önemi Baskan Özlem Çerçioglu’nun Yerel Tarim Ürünleri Projesi’yle istikrarli bir sekilde sürdürüyor.

Büyüksehir Belediyesi atalarimizdan miras kalan güvenilir tarimsal üretim yöntemi ve ürünlerini günümüzde de yasatiyor. Büyüksehir, özellikle Halk Ege Et magazalarinda, Ata Tohumu fidelerinden elde edilen ürünleritezgâhlara tasiyarak, saglikli ürünlerin vatandasa aracisiz olarak ulastirilabilecegini tüm Türkiye’ye göstermisti.

Milyonlarca fide üretildi ve dagitildi

Yerel Tarim Ürünleri Projesi kapsaminda üretilen fideleri 6 yil boyunca özenle yetistiren Büyüksehir Belediyesi, bu yil 3 milyondan fazla fideyi vatandaslara ve üretim yapmak isteyenlere ücretsiz olarak dagitti. “Fide Üretici Belgesi” olan ender kamu kurumlarinda biri olan Aydin Büyüksehir Belediyesi, seralarinda yetistirdigi fideleri, Aydin’in bereketli topraklariyla bulusturarak üretime de destek veriyor.

Büyüksehir Türkiye’nin dört bir yanina fide gönderdi

Türkiye’nin dört bir yaninda gelen fide taleplerini imkânlari ölçüsünde karsilayan Aydin Büyüksehir Belediye, Tunceli’den Gökçeada’ya varana kadar ulasilabilen her yere Ata Tohumlarindan elde edilen fidelerini gönderdi.

Baskan Çerçioglu, “Milli tarim disa bagimli hale geliyor”

Fideleri halka ulastirarak Aydin’in her karis topraginda üretim yapilmasini ve tohum elde edilmesini amaçladiklarini belirten Baskan Özlem Çerçioglu, “Özellikle altini çizmek isterim ki Ata Tohumlarin elde edilen fideler milli tarimin güvencesidir. Tohumundan bir daha verim alinamayan ürünler, çiftçiyi tüketime zorluyor ve bu durum milli tarimi disa bagimli hale getiriyor.Ata Tohumlarindan elde ettigimiz 3 milyondan fazla fideyi bu yilda vatandaslarimiza dagittik. Bunu hem üretim için, hem tohum sayisini arttirmak hem de alinan ürünün tadina bakinca neyi arkamizda biraktigimizin anlasilmasi için yaptik. Türkiye’nin her yanindan aldigimiz taleplerde gösteriyor ki dogru yoldayiz. Fide talep eden vatandaslarimiza imkânlarimiz ölçüsünde yardimci olmaya da devam edecegiz.” dedi.

 

|