Aydın Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınında çölyaklıları da unutmadı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs sebebiyle glutensiz ürün bulmakta zorlanan çölyaklıları unutmadı.
Haber Tarihi: 15.05.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, koronavirüs sebebiyle glutensiz ürün bulmakta zorlanan çölyaklilari unutmadi. Büyüksehir Belediyesi tarafindan temin edilen gida paketleri Aydin genelindeki çölyaklilara dagitiliyor. Kendi kizi da çölyakli olan Çölyak ve Glutensiz Beslenme Dernegi Baskani Nilgün Akçali, "Bu zor günlerde çölyaklilari düsünmeniz ve 9 Mayis Dünya Çölyak Günü'nün öncesinde çölyaklilara böylesi hizmetlerin ulasmasi onlar için çok degerli. Hatirlandiklarini ve önemsendiklerini hissetmeleri onlar için çok kiymetli. Duyarliligindan dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

 

Aydin'daki her çölyakliya ulasildi

Aydin genelindeki her ihtiyaç sahibinin oldugu gibi çölyaklilarin da kapisini çalan Aydin Büyüksehir Belediyesi, çölyaklilarin da ihtiyaçlarini gideriyor. Aydin genelindeki çölyaklilara gida paketleri ulastiran Büyüksehir Belediyesi'ne tesekkür eden Akçali "Koronavirüs salgininin ilk günlerinde herkes yogun alisveris yaptigi için vatandaslar çölyaklilarin temel ihtiyaçlari olan glutensiz ürünleri de satin aldi. Bu ürünler zaten zor bulundugu için bunlarla ilgili çesitli uyarilarda da bulunmustuk. Su sizintili ve herkesin motivasyonunun düsük oldugu günlerde böyle bir gida yardiminin gelmesi çölyaklilar için çok güzel oldu" dedi.
 

'Çölyaklilar çok mutlu oldu'

Normal zamanlarda da gida ürünlerine ulasmakta zorluklar yasadiklarini belirten Akçali "Su günlerde her seyle birlikte bizim uygun gida bulmamiz da zorlasti. Bu ürünlerin fiyatlarinin da çok yüksek olmasi sebebiyle özellikle bu ürünlerin ihtiyaç sahiplerine gitmesi bizler için çok kiymetli oldu. Ayrica Büyüksehir Belediyesi Aydin'in en ücra kösesine bile götürdügü için ayrica tesekkür ediyoruz. Bugün arkadaslarin sabahtan bu yana mutluluklarini sosyal medya üzerinden paylasiyor" ifadelerini kullandi.   

 

 

|