AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAKSİLERİ DEZENFEKTE ETTİ

Taksiler için belirlenen hijyen tedbirleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte istasyonunda yüzlerce taksiye hizmet veriyor.
Haber Tarihi: 15.05.2020
|

Koronavirüs önlemleri dogrultusunda Içisleri Bakanligi'nca ticari taksiler için bir genelge yayimlandi. Genelgeyle taksilerin haftada bir defa dezenfekte edilmesi, dezenfekte edildigine dair belgenin olmasi ve maske kullaniminin zorunlu hale getirilmesi gibi kurallar konuldu.

Genelge dogrultusunda harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi, dezenfekte istasyonunda taksicilerin isini kolaylastiracak adimlari atti.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Temizlik Sube Müdürlügü ekipleri alinan kararlar kapsaminda yüzlerce taksiyi dezenfekte etti. Dezenfekte edilen taksilerin soförlerine genelgede yer aldigi sekliyle "Gerçeklestirilen islemin tarihi ve kimin tarafindan yapildigini gösteren belge" verildi ve hijyen kitleri hediye edildi.

Aydin Soförler, Taksiciler, Otobüsçüler, Minibüsçüler ve Servis Araci Isletmeleri Esnaf Odasi Baskani Semih Özmeriç, “Tüm ticari taksilerimizin hijyen temizligi yapildi. Hijyen temizligi sonrasinda kendilerine belgeleri verildi. Ayrica arkadaslarimiza takmalari gereken ve müsterilerimize vermeleri gereken maskeler ve el dezenfektanlari da taksilerde kullanilmak üzere verildi. Bu hizmet dolayisiyla Büyüksehir Belediyesi personeli, bürokratlarina, yöneticileri ve Baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

 

Taksi Soförü Atilla Akgün ise dezenfekte uygulamasinin hem taksici esnafinin hem de Aydinli vatandaslarin sagligi için önemli bir hizmet olduguna dikkat çekerek, “Belediyemiz bize bu hizmeti sunmamis olsa gidip baska sirketler ile anlasip yaptirmamiz gerekecekti. Biz esnaflar için çok büyük bir rahatlik, kolaylik ve hijyen açisinda çok güzel bir uygulama oldu. Bu hizmetten dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ayni hizmetten yararlanan bir baska taksi soförü olan Cengiz Yoltay ise “Bu islemden memnun kaldik, taksici arkadaslarim adina Sayin Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na tesekkür ediyoruz”dedi.

 

|