Aydınlılar Korona günlerinde evde “Ata Tohumları” üretiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele günlerinde de üretimden vazgeçmedi. Belediyenin 6 yıldır uyguladığı Ata Tohumları projesi kapsamında üretilen fideler 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.
Haber Tarihi: 08.04.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele günlerinde de üretimden vazgeçmedi. Belediyenin 6 yildir uyguladigi Ata Tohumlari projesi kapsaminda üretilen fideler 65 yas üstü vatandaslara ücretsiz dagitiliyor. Vatandaslar fideleri evlerinde saksilarda ya da bahçelerde yetistirerek hem evden çalisma imkâni buluyor hem de yerel üretime katki sagliyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi bir taraftan koronavirüs salginina karsi üst seviye tedbirler alirken bir taraftan da evden çikamayan 65 yas üstü ve kronik hastaligi bulunan vatandaslari unutmuyor. Belediye geçen yillarda oldugu gibi bu yil da Ata Tohumlari'ndan fide üretirken dagitimda önceligi evde çikamayan 65 yas üstü ve kronik hastaligi bulunan vatandaslara verdi. Üzerinde "Evde kal, saglikli kal" çagrisinin yer aldigi saksilardan alan vatandaslar, kendilerini unutmadigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti. Aydinlilar fideleri evlerinin balkonunda ve bahçelerinde yetistiriyor.

“ÜRETIMIN DEVAMI IÇIN FIDELERDEN TOHUMLUK ALIN”

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin 6 yildir devam eden "Ata Tohumlari" projesinin basariyla sürdürüldügünü belirten Baskan Çerçioglu, Aydin'da geçmisten gelen ve sandiklarda saklanan neredeyse her yerel tohumun toprakla bulusturuldugunun altini çizdi. Projeyi bu yil da devam ettirdiklerini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Projemizle simdiye kadar milyonlarca tohumu toprakla bulusturduk. Bu yil dagitimlarda evden çikamayan vatandaslarimiza öncelik verdik. Salgin nedeniyle evden çikamayan vatandaslarimizin her anlamda yanlarinda olmaya devam edecegiz. Umuyoruz ki vatandaslarimiz dagittigimiz fidelerden sebze almaya basladiklarinda bu salgindan da kurtulmus olacagiz. Vatandaslarimiz önümüzdeki yillarda da yetistirmek üzere dagittigimiz fidelerden tohumluk almayi unutmasinlar" seklinde konustu.

 

|