Çerçioğlu: “Devlet içinde devlet olmaz millet içinde imece olur”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediyelere yönelik son günlerde yaşanan bağış kampanyası engellemelerine karşı, “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur. Bu kültür yüzyıllardır bu toplumda var” dedi.
Haber Tarihi: 08.04.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, belediyelere yönelik son günlerde yasanan bagis kampanyasi engellemelerine karsi, “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur. Bu kültür yüzyillardir bu toplumda var” dedi. 

Fox Tv'de yayinlanan Ilker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programina katilan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, koronavirüs salginina iliskin Türkiye’de ilk vakanin görüldügü 11 Mart tarihinden haftalar önce önlemlerini almaya basladiklarini belirtti. Çerçioglu, “Haftalar öncesinden halkin yogun oldugu tüm otogarlari, toplu tasima araçlarini, tüm eczaneler ve saglik kurumlarini, belediyemize ait vezneleri dezenfekte etmeye baslamistik. Tüm hizmet binalarimizin girislerine termal kamera yerlestirdik. Bu kameralar sayesinde ates ölçümü yapabiliyoruz. Sehrin belli noktalarina dezenfeksiyon istasyonlari kurduk. Vatandaslarimiza sürekli bilgilendirici yayinlar yapiyoruz. Ayrica bu süreçte evde kalan vatandaslarimiz magdur olmasin diye 60 yas üstü tüm abonelerimize 50 metreküp içme suyu yükledik” dedi. Aydin’da kimsenin yataga aç girmedigini belirten Baskan Çerçioglu, “11 yildir Aydin’da sosyal yardimlarimizi sürdürüyoruz. Bu zor günlerde de günde ortalama 3500 vatandasimiza sicak yemek ve kuru gida destegi veriyoruz” diye konustu.

 

“IMECE KÜLTÜRÜNÜ YASATMALIYIZ”

 

Belediyelere yönelik son günlerde yasanan bagis kampanyasi engellemelerine de deginen Çerçioglu, “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur. Bu kültür yüzyillardir bu toplumda var. Yakin zamandaki Elazig depremi, Van depremi, Marmara depreminde yerel yönetimler vatandaslarla kenetlendi ve seferber oldu. Imece tam da budur. 11 Büyüksehir Belediye Baskani olarak bizim amacimiz kepenk indiren esnaf, isini kaybeden isçi, yevmiyeyle çalisan insanlara destek olmaktir. Sadece Aydin’da, 45 bine yakin esnafimiz isletmesini kapatmak zorunda kaldi. Halkimiz gerçekten zor durumda. Amacimiz sadece ihtiyaç sahiplerine ulasmak onlara destek olmak” dedi. 

 

"GIDA SORUNU YASANMASIN"

 

Haziran ayindan itibaren gida sorunu yasamamasini vurgulayan Çerçioglu, “Ege’de, Akdeniz’de, Çukurova’da, Karadeniz’de tarlalarda çalisan milyonlarca mevsimlik isçi var. Bunlara destek olmaliyiz. 20’li yaslarinda esnaflarin yaninda çalisan binlerce gencimiz issiz kaldi. Bu gençlerimizi tarimsal üretim alaninda degerlendirmeliyiz. Bu verimli topraklar bu mevsimde bos kalmamali ekilmeli” dedi.

 

|