Çerçioğlu: "Gıda sorunu kapıda"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, harekete geçilmezse haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşanabileceğini belirtti.
Haber Tarihi: 08.04.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, harekete geçilmezse haziran ayindan itibaren gida sorunu yasanabilecegini belirtti. Çerçioglu, "Özellikle issiz kalan mevsimsel tarim isçilerinin ve hizmet sektöründe istihdam edilemeyen gençler tarimsal üretime yönlendirilmeli, bu tarlalar ekilmeli" dedi.

"Acil tedbir alinmasi gerekli"

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, önemli uyarilarda bulundu. Koronavirüs salgini nedeniyle ülkelerin kendini disariya kapattigini, ithalatin durdugunu belirten Çerçioglu, "Haziran ayindan itibaren gida sorunu yasayabiliriz. Acil tedbir alinmasi gerekli" dedi. 

"MEVSIMLIK TARIM ISÇILERI DESTEKLENMELI"

Gida güvenliginin öneminin bir kez daha ortaya çiktigini ifade eden Çerçioglu, issiz kalan gençlerin gerekli izolasyon ve saglik önlemlerinin alinarak tarimsal üretime yönlendirilmesinin yani sira çiftçiye tohum, ilaç, gübre ve mazot desteginin verilmesi gerektigini de vurguladi. Türkiye'de topraklarin ekim mevsiminin geldigine dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Ege’de, Akdeniz’de, Çukurova’da, Karadeniz’de tarlalarda çalisan milyonlarca mevsimlik isçi var. Bunlara destek olmaliyiz. 20’li yaslarinda esnaflarin yaninda çalisan binlerce gencimiz issiz kaldi. Bu gençlerimizi gerekli izolasyon ve saglik önlemlerini alarak tarimsal üretim alaninda degerlendirmeliyiz. Bu verimli topraklar bu mevsimde bos kalmamali, ekilmeli. Geçen yil haziran ayinda aldigimiz domatesin kilosu 3-4 liraydi. Eger bu topraklarda ekim olmazsa bu rakamlar büyük oranda artacak" dedi. 

“ÇIFTÇIMIZIN YANINDAYIZ”

Aydin'da krizden korunmak için kooperatiflesmek isteyen çiftçilere her türlü destegi verdiklerini belirten Baskan Çerçioglu, isteyen üreticilere de tohum ve fide desteginde bulunmaya devam edeceklerinin altini çizdi. Baskan Çerçioglu "Biz, Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak, kooperatiflesmek isteyen bütün çiftçilerimize tam destek veriyoruz. Simdiye kadar 3 milyon Ata Tohumlarindan elde ettigimiz fidelerden dagittik. Imkânlarimiz dahilinde üreticilere de simdiye kadar yaptigimiz gibi tohum ve fide desteginde bulunmaya devam ediyoruz" diye konustu.

 

|