Çerçioğlu'ndan "Evde Kal" Çağrısı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, coronavirüs salgınının yayılmaması için vatandaşlara, "evde kal, sağlıklı kal" çağrısında bulundu.
Haber Tarihi: 28.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, coronavirüs salgininin yayilmamasi için vatandaslara, "evde kal, saglikli kal" çagrisinda bulundu.  Baskan Çerçioglu'nun "evde kal" çagrisi, Aydin'daki LED ekranlarda ve bilboardlarda kullanilmaya baslandi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan coronavirüs salginina karsi alinan tedbirler kapsaminda, il genelindeki kamu kurum ve kuruluslari dahil tüm ortak kullanim alanlarinda dezenfeksiyon islemini araliksiz sürdürüyor. Çalismalarla ilgili bilgi veren Baskan Özlem Çerçioglu, salginla basa çikmanin en etkili yolunun ise sosyal temasi azaltmak oldugunu vurguladi. Baskan Çerçioglu, "Kisisel hijyenin önemi salgin olmasa da yadsinamaz. Fakat salgin hastaliklarin bas gösterdigi dönemlerde hijyene özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bunun yaninda salgini önlemenin en etkili yolu, sosyal mesafeyi en aza indirip baska insanlarla mümkün oldugunca temastan kaçinmak. Bu nedenle vatandaslarimizin, özellikle de saglik otoritelerince risk grubunda olduklari sik sik tekrarlanan yasli ve çocuklarin evde kalmalarini ve zorunlu olmadikça disariya çikmamalarini istiyoruz" dedi.

VATANDASLAR BILBOARDLARLA UYARILIYOR 

Ayni sekilde bagisiklik sistemi zayif vatandaslarin da sosyal mesafeyi korumalari çagrisinda bulunan Baskan Çerçioglu, bu tedbirin salgin riski ortadan kalkana kadar devam etmesi gerektigini belirtti. Baskan Çerçioglu, "Alinan siki tedbirlerle, salginin etkisinin bir an önce geçmesini saglayabiliriz. Salgin riski ortadan kalkana kadar, sosyal paylasimlarimizi azaltmaliyiz. Alinacak tedbirlerle önümüzdeki günlerin mutluluk getirmesini temenni ediyoruz" diye konustu.

Diger taraftan Baskan Çerçioglu'nun "evde kal, saglikli kal" çagrisi, Aydin'daki LED ekranlarda ve bilboardlarda da kullanilmaya baslandi.

 

|