Aydın Büyükşehir Belediyesi coronavirüse karşı halkı bilinçlendiriyor

Coronavirüs salgınına karşı tedbirlerini sıkılaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilinçlendirmek için semt pazarlarında bilgilendirici broşür dağıtıyor.
Haber Tarihi: 18.03.2020
|

Coronavirüs salginina karsi tedbirlerini sikilastiran Aydin Büyüksehir Belediyesi, vatandaslari bilinçlendirmek için semt pazarlarinda bilgilendirici brosür dagitiyor. Büyüksehir Belediyesi ekipleri tüm ilçelerde binlerce vatandasin bir araya geldigi semt pazarlarinda dagitiklari brosürlerle, vatandaslari kalabalik ortamlardan uzak durma çagrisi yaparken, salgina karsi alinmasi gereken önlemleri de anlatiyor.

Dünya Saglik Örgütü (WHO) tarafindan "pandemi" (küresel salgin) sinifina alinan ve Türkiye’de de ortaya çikan corona/covid-19 salginina karsi ilk günden bu yana tedbirler almaya devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, halki bilinçlendirme konusunda da çalismalar yürütüyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan üretici pazarlari basta olmak üzere Aydin genelindeki tüm semt pazarlarinda dagitilan brosürlerle vatandaslarin salgin hastaliklarla mücadelede bilinçlenmesi saglaniyor.

“KALABALIKLARDAN UZAK DURUN ÇAGRISI”

Aydin Büyüksehir Belediyesi ekipleri tüm ilçelerde binlerce vatandasin bir araya geldigi semt pazarlarinda dagitiklari brosürlerle, vatandaslari kalabalik ortamlardan uzak durma çagrisi yaparken, salgina karsi alinmasi gereken önlemleri de anlatiyor. Konuyla ilgili konusan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, coronovirüse karsi mücadeleyi kararlilikla devam ettirdiklerini belirtti. Büyüksehir bünyesinde olusturulan "Salgin Hastaliklarla Mücadele Kurulu"nun alinmasi gereken tedbirleri aldigini ve uyguladigini ifade eden Baskan Çerçioglu, halkin salgina karsi bilinçlendirilmesinin de alinan tedbirlerin en basinda geldigini ifade etti. Vatandaslar ise Coronavirüse karsi yürütülen çalismalar için Büyüksehir Belediyesi ekiplerine ve Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

 

|