Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Coronavirüse termal kameralı önlem

Coronavirüs salgınına karşı tedbirlerini en üst seviyeye çıkaran Aydın Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği ana hizmet binasında termal kamerayla önlem almaya başladı.
Haber Tarihi: 13.03.2020
|

Coronavirüs salginina karsi tedbirlerini en üst seviyeye çikaran Aydin Büyüksehir Belediyesi, her gün binlerce vatandasin ziyaret ettigi ana hizmet binasinda termal kamerayla önlem almaya basladi. Saglik ekipleri termal kamerayla gün içerisinde belediyeye gelen vatandaslarin vücut sicakliklarini ölçüyor. Büyüksehir Belediyesi tedbirler kapsaminda ayrica tüm etkinliklerini de iptal etti.  Kusadasi Limani’na yanasan cruise gemisinin yolculari için de, yolcu otobüsleri tedbir amaçli dezenfekte edildi.

Dünya Saglik Örgütü (WHO) tarafindan "pandemi" sinifina alinan ve Türkiye’de de görülen corona/covid-19 salginina karsi tedbirlerini artiran Aydin Büyüksehir Belediyesi, termal kamerayla da sicaklik taramasi yapmaya basladi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan kurulan "Salgin Hastaliklarla Mücadele Kurulu"nun aldigi karar dogrultusunda görevli saglik personeli, belediyeye gelen vatandaslarin vücut sicakliklarini uzaktan termal kamerayla ölçüyor. Vücut sicakligi yüksek çikan olasi vakalara karsi da egitimli saglik personeli hazir bekliyor.

YASLI BAKIM EVLERINDE ÖNLEM

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan alinan önlemler kapsaminda, Didim ve Efeler'de yer alan sevgi evleri ile yasli barinma evlerine disaridan ziyaretçi girisi yasaklandi. Yaslilarin binadan çikislari kontrollü hale getirilirken personele de özel kiyafetler, eldiven ve maskeyle çalisma talimati verildi. Sehir Tiyatrosu tarafindan 23-29 Mart tarihleri arasinda düzenlenmesi planlanan Dünya Tiyatro Haftasi etkinlikleri basta olmak üzere tüm tiyatro gösterileri ve etkinlikler ileri bir tarihe ertelendi. Kültür merkezlerinde düzenlenen etkinliklere de ara verildi. Vatandaslarin yogun olarak kullandigi ortak alanlardan camiler de Saglik Isleri Dairesi ekipleri tarafindan dezenfekte ediliyor. Kusadasi Limani’na yanasan cruise gemisinin yolculari için yolcu otobüsleri dezenfekte edildi. Aydin Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi ekipleri tarafindan yapilan çalismayla otobüsler hijyenik hale getirildi.

“TEDBIRLERI EN ÜST SEVIYEYE ÇIKARDIK”

Yapilan çalismalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi bünyesinde dün de salginla mücadelede süratli karar almak ve alinan kararlari uygulamak için "Salgin Hastaliklarla Mücadele Kurulu" kuruldugunu hatirlatti. Kurulun ilk kararlarini kararlilikla uygulamaya basladiklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu, salginin yayilmamasi için alinan önlemleri sikilastirdiklarini ifade etti. Baskan Çerçioglu ayrica dezenfeksiyon çalismasi yapmak üzere mobil hijyen ekibinin kuruldugunu belirtti.

 

|