Aydın Büyükşehir Belediyesi kadınlara karanfil dağıttı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlamaları kapsamında kadınlara karanfil dağıttı.
Haber Tarihi: 09.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, "8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü" kutlamalari kapsaminda kadinlara karanfil dagitti. Tüm kadinlarin Kadinlar Günü'nü kutlayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Üretimin içinde olmak, kazanmak ve mutlu bir yasam sürmek tüm kadinlarin hakkidir" dedi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, "8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü" etkinliklerinin ilkini Koçarli'nin Çakirbeyli Mahallesi'nde gerçeklestirdi. Belediyenin düzenledigi "8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü Doga Yürüyüsü" etkinligine yüzlerce kadin katildi. Belediye çalisanlari Aydin’in 17 ilçesinde kadinlara karanfil dagitti. Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu aksam da tek perdelik "Ben ve Cago" adli oyun sahnelenecek. Oyunun perdeleri saat 20.30'da açilacak.

 Çerçioglu'ndan kadinlara pozitif ayrimcilik vurgusu

"8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü" nedeniyle açiklamalarda bulunan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, kadinlara pozitif ayrimcilik vurgusu yapti. Baskan Çerçioglu "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde bir kadin devrimi olan Cumhuriyet, biz kadinlara birçok kazanim sagladi. Kadinlara yönelik pozitif ayrimcilik dünyanin birçok gelismis ülkesinde oldugu gibi Türkiye'de de genel kabul görünceye kadar kadinlar olarak mücadelemizi sürdürecegiz" dedi.

'Sosyo-ekonomik sebepler siddeti arttiriyor’

Baskan Çerçioglu, "Bir aci gerçek olarak her gün kadin cinayetleriyle ve kadina karsi siddet olaylariyla yüzlesmek, bizlere kadinlara pozitif ayrimcilik saglamamiz gerektigini hatirlatiyor. Çünkü, gerekçesi ne olursa olsun, kadin cinayetlerinin ve kadina karsi her türlü siddetin altinda sosyo-ekonomik gerçeklerin yattigina inaniyoruz" ifadelerini kullanirken kadin istihdaminin artirilmasinin birçok olumsuzlugun önüne geçecegini belirtti. Baskan Çerçioglu tüm kadinlarin "8 Mart Dünya Emekçe Kadinlar Günü"nü kutlayip "Kadinlarin öldürülmedigi, siddete maruz kalmadigi, ekonomik anlamda daha özgür oldugu, emeginin hakkini sonuna kadar aldigi, tümüyle esitlenmis bir yasam umuduyla mücadele etmeye devam edecegiz. Herkese de bu mücadeleye omuz vermesi çagrisinda bulunuyorum" dedi.

 

|