Başkan Çerçioğlu’ndan kadınlara “Birlikte Mücadele” çağrısı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tüm kadınların "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nü kutladı.
Haber Tarihi: 09.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tüm kadinlarin "8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü"nü kutladi. Kadinlarin emek mücadelesinin yaninda siddet ve cinayet olaylarina karsi da birlikte mücadele etme çagrisinda bulunan Baskan Çerçioglu, "Üretimin içinde olmak, kazanmak ve mutlu bir yasam sürmek tüm kadinlarin hakkidir" dedi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü"nü nedeniyle açiklamalarda bulundu. Açiklamada Cumhuriyet kazanimlarina vurgu yapan Baskan Çerçioglu "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde bir kadin devrimi olan Cumhuriyet, biz kadinlara birçok kazanim sagladi. Kadinlara yönelik pozitif ayrimcilik dünyanin birçok gelismis ülkesinde oldugu gibi Türkiye'de de genel kabul görünceye kadar kadinlar olarak mücadelemizi sürdürecegiz" dedi.

“KADINA POZITIF AYRIMCILIK VAZGEÇILMEZ ILKEMIZ”

Aydin'da Büyüksehir Belediyesi'nin hizmetlerinde kadinlara pozitif ayrimcilik ilkesinin referans alindiginin altini çizen Baskan Çerçioglu, "Bir aci gerçek olarak her gün kadin cinayetleriyle ve kadina karsi siddet olaylariyla yüzlesmek, bizlere kadinlara pozitif ayrimcilik saglamamiz gerektigini hatirlatiyor. Çünkü, gerekçesi ne olursa olsun, kadin cinayetlerinin ve kadina karsi her türlü siddetin altinda sosyo-ekonomik gerçeklerin yattigina inaniyoruz. Tüm Türkiye'de oldugu gibi Aydin'da da issizlik derin bir sorun. Daha fazla kadinin istihdam edilmesinin kadinlarimiza daha fazla özgürlük alani kazandirdigini simdiye kadar uyguladigimiz projelerimizde gözlemledik. Bu sebeple bütün gayretimiz daha fazla kadinin isgücüne katilmasi. Üretimin içinde olmak, kazanmak ve mutlu bir yasam sürmek tüm kadinlarin hakki" seklinde konustu.

“ESIT YASAM ISTIYORUZ”

8 Mart'in kadinlarin daha iyi çalisma ve esit is kosullari talebiyle ortaya koydugu mücadelenin bir sonucu olarak bütün dünyada kutlandiginin altini çizen Baskan Çerçioglu sunlari ifade etti:  "Kadinlarin öldürülmedigi, siddete maruz kalmadigi, ekonomik anlamda daha özgür oldugu, emeginin hakkini sonuna kadar aldigi, tümüyle esitlenmis bir yasam umuduyla mücadele etmeye devam edecegiz. Herkese de bu mücadeleye omuz vermesi çagrisinda bulunuyorum. Emegin ve direnisin bayrami olan 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü, hayata emegiyle tutunan tüm kadinlara kutlu olsun."

 

|