'Ata Tohumları' projesi Türkiye'ye örnek oluyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıldır uygulanan "Ata Tohumları" projesi tüm Türkiye'ye örnek oluyor.
Haber Tarihi: 03.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan 6 yildir uygulanan "Ata Tohumlari" projesi tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Zonguldak’in Karadeniz Eregli Belediyesi'nden bir heyet "Ata Tohumlari" projesini yerinde incelemek için Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin dikim sahalarini ziyaret etti. Heyeti Aydin’da agirlayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yerel tarim ve hayvancilik projeleriyle ilgili deneyimlerini tüm kurumlarla paylasmaya hazir olduklarini belirtti.

Yerli üretimi tesvik eden çalismalariyla dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin "Ata Tohumlari" projesi Türkiye genelinde yayginlasmaya basladi. Zonguldak’in Karadeniz Eregli Belediyesi’nden Belediye Baskan Yardimcisi Atilla Bulak baskanliginda Aydin’a gelen ve Büyüksehir Belediyesi’nin dikim sahalarini ziyaret eden bir heyet, yerel tarim ürünlerine sahip çikmak için benzer bir projeyi bölgelerinde hayata geçirmek istediklerini belirtti. Aydin Büyüksehir Belediyesi'ne bagli çalisan ziraat mühendisleri ise projenin isleyisine yönelik heyete bilgi verdi. Iki gün boyunca süren ziyaret kapsaminda Yenipazar Yerel Tarim Ürünleri Çalisma Sahasi, Bozdogan Fide Üretim Serasi ve Sultanhisar yerel ürün serasinda incelemelerde bulunan heyet Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ederek, yerel üretim adina degerli bir proje oldugunu ve Anadolu’nun pek çok bölgesinde hayata geçirilmesi gerektigini vurguladi.

ÇERÇIOGLU: YEREL GEN KAYNAKLARINI KORUYORUZ

Ziyarete iliskin açiklamalarda bulunan Baskan Çerçioglu, yerel gen kaynaklarinin korunmasi amaciyla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yillardir uygulanan "Ata Tohumlari" projesiyle her yil yüz binlerce fidenin Aydinlilara ve Türkiye'nin dört bir tarafindaki kentlere ücretsiz dagitildigini hatirlatti. Baskan Çerçioglu, "Ata Tohumlari projemizle yüzlerce yerel ürünümüze sahip çikarak bu ürünlerin çocuklarimiza, torunlarimiza kalmasini sagladik. Baska kurumlarin da bu konudaki gayretlerini memnuniyetle karsiliyoruz. Bu konudaki deneyimlerimizi tüm kurumlarla paylasmaya haziriz" dedi. Öte yandan Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin yerel üretim projelerine Türkiye çapinda ilgi büyük. Geçen haftalarda Gökçeada Belediyesi'nden bir heyet Aydin’a gelerek, Büyüksehir Belediyesi'nin tarim ve hayvancilik projelerini yerinde incelemisti.

 

|