Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden engellilere deprem eğitimi

Aydın'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere ve ailelerine deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili eğitim verildi.
Haber Tarihi: 03.03.2020
|

Aydin'da, Büyüksehir Belediyesi tarafindan engellilere ve ailelerine deprem öncesinde, sirasinda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler ile ilgili egitim verildi. Aydin'in deprem kusaginda olmasina ragmen uzun zamandir siddetli bir deprem yasanmadiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise hazirliklarin devam edecegini kaydetti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Efeler'de düzenlenen ve üç gün süren egitimlerde görme, ortopedik, zihinsel, isitme engellilerle down sendromlulara gruplar halinde verilen egitimlerde engellilerin aileleri de katildi. Deprem ve ilk yardim konusunda uzman personel tarafindan gerçeklestirilen egitim sonrasinda katilimcilara sertifika verildi. Egitime katilan vatandaslar memnuniyetlerini dile getirirken, Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Sube Baskani Bayram Özen de, engelli bireyleri ve ailelerine dönük çalismalarindan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

ÇERÇIOGLU: “DAHA BILINÇLI OLMALIYIZ”

Egitim programina iliskin açiklamalarda bulunan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, engelli vatandaslarin ve ailelerinin de depreme karsi bilinçlenmelerini amaçladiklarini belirtirken, egitim sonrasindaki geri dönüslere göre de bu amaçlarina ulastiklarini söyledi. Baskan Çerçioglu, "Depremin zamanini tayin etmek veya depremi engellemek mümkün degil. Bu sebeple deprem gerçegine karsi daha çok bilinçlenmeli, olabildigince hazirlikli olmali ve bu gerçekle yasamayi ögrenmeliyiz. Aydin'in merkezinde ve ilçelerinde irili ufakli birçok fay hatti yer aliyor. Küçük depremler yasansa da Aydin'da uzun zamandir siddetli bir deprem yasanmadi. Deprem uzmanlarinin da altini çizdigi gibi uzun zamandir uyuyan faylarin siddetli depremler üretmesinin daha olasi oldugunu her zaman aklimizda tutmaliyiz. Bizler de olusabilecek en kötü senaryoya göre hazirliklarimizi devam ettiriyoruz" seklinde konustu.

 

|