Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISININ SUBAT AYI 11.02.2020

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:35

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 16.01.2020 tarihli Ocak Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:36

Karar: Sultanhisar Ilçesi Hisar Mahallesinde bulunan Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü 21. Bölge Müdürlügüne ait sulama kanali servis yolunun Belediye Baskanligimiza devir, is ve islemleri ile protokol yapilmasi için Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:37

Karar: Koçarli Ilçesi, Gündogan Mahallesi, 60 ada, 172 parselde kayitli tasinmaz üzerinde bulunan Hizmet Binasinin zemin kat salon ile 2. ve 3. katlarin belediye hizmetlerinde kullanilmak üzere 1 yil süre ile bedelsiz olarak Koçarli Belediye Baskanligi adina tahsisine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:38

Karar: Karacasu Ilçesi, Alemler, Yazir, Bereketli, Yenice, Bahçeköy, Dereköy, Çamköy ve Güzelköy Mahallelerinde kayitli ekli listede mahalle, ada, parsel ve yüzölçümleri belirtilen 37 adet tasinmazdan vasiflari nedeniyle (Mezarlik) vasfinda olanlarin Aydin Büyüksehir Belediyesi adina, (Su Muslugu, Su Deposu, Çesme) vasfinda olanlarin ASKI adina, (Havuz ve Köy Meydani, Kargir Hela) vasfinda olanlarin Karacasu Belediyesi adina tescil islemlerinin yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:39

Karar: Belediyemiz adina kayitli Efeler Ilçesi, Kemer Mahallesi, 720 ada, 218 parsel numarali, 41,68 m² yüzölçümlü ve Trafo Yeri vasifli tasinmazin mülkiyetinin KDV dahil 0.01 TL. (Bir Kurus Türk Lirasi)  bedel karsiliginda TEDAS Genel Müdürlügüne devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:40

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 21.maddesi geregi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligina bagli, Iklim Degisikligi Sube Müdürlügü kurulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:41

Karar: Karpuzlu Ilçesi Koru Mevkii, tapunun 3768 Parselinde kayitli tasinmazin ½ kisminin bedelsiz olarak 10 (on) yil süreyle 5393 Sayili Belediye Kanununun 75/d Maddesine göre Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlügü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanligi Arkeoloji Bölümü Alinda Antik Kazi Baskanligina tahsis edilmesine ve bu konuda protokol yapilmasina, yapilacak protokol için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

Karar No:42

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyemizin bagli kurulusu olan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügünün yatirim harcamalarinda kullanmak amaciyla Iller Bankasi A.S.’den kullanacagi Aydin Ili Söke Ilçesi Kismi Kanalizasyon Sebeke ve Kolektör Hatti, Savuca ve Yenidogan Mahalleleri Kanalizasyon Sebeke Hatlari ile Sazli Mahallesi Kanalizasyon Terfi Hatti Insaati isinde kullanmak üzere 33.040.000,00 (otuzüçmilyonkirkbin) TL, Aydin Ili Söke Ilçesi Boynak Ilave Içmesuyu Isale Hatti Insaati isinde kullanmak üzere 800.000,00 (sekizyüzbin) TL, Aydin Ili Buharkent Ilçesi Içmesuyu, Kanalizasyon, Yagmursuyu ve Atiksu Aritma Tesisi Insaati isinde kullanmak üzere 15.600.000,00 (onbesmilyonaltiyüzbin) TL, Aydin Ili Kösk Ilçesi Atiksu Aritma Tesisi Insaati isinde kullanmak üzere 10.000.000,00 (onmilyon) TL, Aydin Ili Germencik Ilçesi Atiksu Aritma Tesisi Insaati isinde kullanmak üzere 12.000.000,00 (onikimilyon) TL kredilere iliskin düzenlenen kredi sözlesmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülügünü sözlesme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarinin yetersiz kalmasi halinde Büyüksehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanligi ve/veya Banka tarafindan dagitilan yasal paylarinin mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranina bagli kalmaksizin tamamimin garanti olarak gösterilmesine ve konuya iliskin her türlü is ve islemlerin yürütülmesi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

 

|