Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere desteği devam ediyor

Engelliler Konfederasyonu’nun düzenlediği “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: ‘Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru” projesi kapsamındaki toplantılar Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Aydın'da da gerçekleştirildi.
Haber Tarihi: 03.02.2020
|

Türkiye Engelliler Meclisine Dogru projesi kapsamindaki toplantilar Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin destegiyle Aydin'da da gerçeklestirildi. Proje kapsaminda Aydin Il Engelli Meclisi üyesi sivil toplum örgütleri için “Hak Temelli Savunuculuk ve Katilimi Güçlendirme Egitimi” 28-29 Ocak 2019 tarihlerinde Turistik Park tesislerinde yapildi.

1 Ocak 2018'de baslanan ve Avrupa Birligi’nin mali destegiyle, Yasam Boyu Egitim Dernegi ortakliginda 54 ilde gerçeklestirilen projeyle, Türkiye’de engellilik alaninda çalisan sivil toplum örgütleri arasinda sürdürülebilir diyalog ve savunuculuk temelli bir ag kurma amaçlaniyor. “Hak Temelli Savunuculuk ve Katilimi Güçlendirme Egitimi”ne katilan Aydin Il Engelli Meclisi üyeleri Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na kendilerine sundugu imkânlardan dolayi tesekkür etti.

Toplantida iki gün boyunca egitimler veren sosyal hizmet uzmani Gülay Sezgin ve Irem Cosansu Yalazan, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nun toplantiyi sahiplenmesi ve organizasyonun kusursuz islemesinden dolayi memnuniyetlerini dile getirdi. Sezgin, toplanti salonunun ince detaylar düsünülerek tüm engelli vatandaslarin erisilebilirligine açik olduguna dikkat çekerken, katilimcilarin birbirleriyle kurduklari diyalogun kendilerini çok mutlu ettigini belirtti.

Proje kapsaminda, ülke genelini yansitacak biçimde seçilen ve aralarinda Aydin, Istanbul, Ankara, Izmir gibi illerin de bulundugu 54 ilin her birinde, o ilin genelinde engelli haklari mücadelesi yürüten sivil toplum örgütlerinin katilimiyla Il Engelli Meclisleri kuruldu. Bu yerel meclislere, üniversitelerde, yerel yönetimlerde veya baska kurumlarda engellilik alaninda çalismalar yapan uzmanlar da üye olarak katilim sagladi.

Yerel meclislerden seçilecek temsilcilerin “Türkiye Engelliler Meclisi”ni olusturmasi hedefleniyor. Bu meclisin de çocuk, kadin, genç ve yasli engelli bireylerin haklarini savunmak ve gelistirmek için bir baski gücü olmasi planlaniyor.

 

|