Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISININ OCAK AYI 14.01.2020

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:01

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 12.12.2019 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:02

Karar: 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunun 7. maddesinin (m) bendi geregince Belediyemizce isletilmekte olan hayvanat bahçesi ve hayvan barinaklarinda uzmanlik gerektiren durumlarda 5393 sayili Belediye Kanunun 75 inci maddesi (a) bendi geregince isbirligi yapmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile protokol yapmak için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine ve protokol hükümleri geregince belirlenen döner sermaye fiyat listesine göre muayene-tedavi ücretlerinin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:03

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Baskanliginda 2020 Mali yilinda çalistirilacak Baskan Danismanina ödenecek aylik bürüt ücretin, Genel Sekretere ödenen bürüt ücretinin  %  75 oraninda belirlenmesine, 2019 yilinda tam zamanli Sözlesmeli Personel olarak çalisip, 2020 yilinda da çalismalari uygun görülenler ile 2020 yilinda ihtiyaç duyulmasi halinde çalistirilacak tam zamanli Sözlesmeli Personelin net ücretlerinin;  Maliye Bakanligi Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlügünce belirlenen, 657 sayili Kanuna göre net aylik tutar (Taban Ücret) ile ek ödeme oran ve tutarlari üzerinden belirlenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:04

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’ nun 13. maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 6.maddesi geregince Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi' nin 2020 Yilinda tatil yapmadan çalismalarina devam etmesine ve her ayin 2. haftasinda toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:05

Karar: 5393 Sayili Belediye Kanunu’ nun 25. maddesi geregince Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu kurulmasina, yapilan oylama sonucu kurulacak komisyonun 5 (bes) kisiden olusmasina,  gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu Üyeligi seçimi sonunda kullanilan 68 oydan, 57 oy alan Hasan YÖRÜK, 56 oy alan Faik POLAT, 56 oy alan Mevlüt SAHINCI,  65 oy alan Mustafa AKKAYA, 61 oy alan Mustafa ÇINAR’ in Denetim Komisyonu üyeliklerine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

Karar No:06

Karar: Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli, Kadin Konuk Evleri ve Huzur Evleri Sube Müdürlügünün kaldirilmasina, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi emrinde Kadin Konuk Evleri ve Huzur Evleri Sube Müdürlügü kurulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:07

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.12.2014 tarih ve 232 sayili Meclis Karari ile AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret A. S’ ye devredilen; Söke Harikalar Diyari Gemi Restoran, Söke Harikalar Diyari Balik Cafe, Söke Adalet Parki Çeltikçi Cafenin isletme devirlerinin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:08

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 15.02.2018 tarih ve 108 sayili karari ile AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret A.S.’ ne devredilen; Efeler Ilçesi Çestepe Mahallesi Mugla Karayolu 4.km Yeni Sehirlerarasi Otobüs Terminali 113 Araçlik Otopark alaninin isletme devrinin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

 

|