ÖZLEM ÇERÇİOĞLU BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Ve Aromatik Bitki Arşivi Oluşturuluyor
Haber Tarihi: 27.12.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi yenilebilir ve ekonomik degeri yüksek sevketibostan, sofralik feslegen, reyhan, radika, dereotu, roka, tere, arapsaçi çesitlerinin ardindan simdi de tibbi ve aromatik bitkiler üzerinde de çalismalara basliyor. Proje kapsaminda ilk olarak Aydin Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi tarafindan stevya, yüksük otu, kekik çesitleri, ekinezya, datura ve çörek otu gibi bitkiler üretilecek.

 Yerel gen kaynaklari ve bunlarin korunmasi, çogaltilmasi, üretime yeniden kazandirilmasini desteklemek için baslanan projede üretilen tohumlar da projenin diger ayaklarinda oldugu gibi isteyen herkese dagitilacak.

Yenipazar Yerel Tarim Ürünleri serasi ve Incirliova'daki Çiftçi Merkezi'ndeki üretim bahçesinde üretilecek olan tohumlarin önümüzdeki yildan itibaren dagitilmasi planlaniyor.

Tibbi ve aromatik bitki arsivi çalismasina Aydin'da tarim ürünlerini çesitlendirmek için baslandigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, ekonomik degeri yüksek ürünleri çiftçilerle bulusturacaklarini söyledi. "Çiftçimizin katma degeri yüksek ürünlere yönelerek kazancini artirmasini istiyoruz. Buna öncü olmak için de çalismalarimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullanan Baskan Çerçioglu, "Bugün isteyen vatandaslarimiza sevketibostan, sofralik feslegen, reyhan, radika, dereotu, roka, tere, arapsaçi gibi bitkilerin tohumlarini veriyoruz. Önümüzdeki yildan itibaren de tibbi ve aromatik bitkilerin tohumluklarini dagitmayi planliyoruz. Yaptigimiz her çalisma çiftçimizin, Aydinimizin daha fazla kazanmasi için" dedi.

 

 

|