BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: AYDIN'I GÜZELLEŞTİREN FİDANLARI KENDİMİZ YETİŞTİRİYORUZ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri yüz binlerce fidan yetiştirip Aydın’ı güzelleştiriyor.
Haber Tarihi: 20.12.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri yüz binlerce fidan yetistirip Aydin’i güzellestiriyor. Kapasitesi artirilan Mimar Sinan Fidanligi’nda tek seferde 200 bin fide dikimi yapilabilirken, Aydin genelinde sökümü yapilan mevsimi geçen çiçeklerden de bir sonraki yilin çiçekleri yetistiriliyor. Toplanan tohumlardan veya sökülen çiçeklerden alinan çeltiklerle yetistirilen çiçeklerle binlerce liralik tasarruf yapiliyor.

Aydin’i güzellestirmek için disaridan yalnizca kadin üreticileri desteklemek için Çine Mutaflar’daki kadin kooperatifinden çiçek alimi yapiliyor. Geri kalan çiçeklerin tamami fidanlikta yetistiriliyor. Modern isitma sistemine geçilen tohum serasinda alttan yapilan isitmayla birlikte tohumlarin gelisim süreleri de kisaldi. Böylelikle serada 12 ay boyunca tohumdan fidan elde edilebiliyor.

Fidanlikta kis sezonu için 100 bin adet aslanagzi, 200 bin godetya, 100 bin menekse ve 100 bin bellis olmak üzere toplam 500 bin tohum dikimi yapildi ve çikan fideler Aydin’i süsledi.

Ayrica Aydin genelinde kullanilan ve zarar gören oturma gruplari ve çöp tenekeleri de Mimar Sinan Fidanligi’ndaki atölyede tamir edilerek tekrar kullaniliyor.

Düzenleme yapilan Atatürk Fidanligi’nda ise kent peyzajinda kullanilan agaç ve çali grubu bitkiler yetistiriliyor. Atatürk Fidanligi ayrica Fen Isleri ekiplerinin yol yapimlarinda veya yatirim projelerinde sökülmek zorunda kalinan özellikle zeytin agaçlarina da ev sahipligi yapiyor. Sökülüp fidanliga getirilen agaçlar burada bakim altina aliniyor ve daha sonra kent peyzajinda kullaniliyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin’in 17 ilçesinin her mevsim rengârenk olmasi ve Aydinlilarin yasamaktan keyif alacaklari bir kent ortaya çikarmak için çalismalara devam ettiklerini belirtti. Baskan Çerçioglu kent peyzajinda kullanilan neredeyse her bitkiyi Büyüksehir Belediyesi’nin seralarinda yetistirmeye özen gösterdiklerini söyledi.

 

|