ÖĞRENCİLER SAKIZ KOYUNU ÇİFTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Çerçioğlu'nun kurduğu Sakız Koyunu Çiftliği bilimsel çalışmalara da yardımcı oluyor.
Haber Tarihi: 16.12.2019
|

Çine çapari ve sakiz koyunlariyla honamli keçilerine ev sahipligi yapan Türkiye'deki tek isletme olan Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Sakiz Koyunu Çiftligi bilimsel çalismalarla da öne çikiyor. Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ögrencileri hocalariyla birlikte çiftligi ziyaret ederek hem derslerini burada yapti hem de hayvanlari inceleme firsati buldu.

Çiftlikte derslerinin bir bölümünü yapan 3. sinif ögrencilerine hocalari tarafindan iki gün boyunca çiftlikteki hayvanlarin özellikleri anlatildi. Hayvanlarin yas tayinleri ve karakteristik özellikleri uygulamali olarak gösterilirken, süt sagim islemi, yem hazirlanmasi, yemlemenin nasil yapildigi da yine çiftlik personeli veteriner hekimler tarafindan anlatildi.

Bunun yani sira çiftligin veteriner hekimleri tarafindan hayvanlarin verimliliklerini izlemek için yapilan soy takibi ve hastaliklara karsi uygulanan prosedürler de gösterildi. Ayrica ögrencilere "Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nin amaçlari ve projenin hedefleri anlatildi.

Ögrenciler, Sakiz Koyunu Çiftligi'ni açarak hayvan genlerini korudugu, gelecek nesillere aktarilmasina vesile oldugu ve uygulamali olarak isledikleri ders için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

 

|