Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli'deki Çalışmaları Hız Kesmiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli'de çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.
Haber Tarihi: 22.11.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Nazilli'de çalismalara hiz kesmeden devam ediyor. Kirsal mahallelerde yasanan su sorunlarini birer birer ortadan kaldiran Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) ekipleri, Nazilli'ye bagli Ketenova Mahallesi'nde 3 bin 100 metre hat döseme çalismasi gerçeklestirdi. Çekilen 1.600 metrelik isale hatti ile yeni kazilan su pinarlarindan gelen iyi suyun depolara tasinmasi saglanirken, 1.500 metre de mahalle içi içme suyu hatti dösemesi yapildi.

Ilave ve yenileme çalismalari ile hem daha saglikli hem de sorunsuz içme suyuna kavustuklarini söyleyen Ketenova Mahalle Muhtari Ismail Güler, "Öncelikle Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ediyorum. Muhtarlar toplantisinda Özlem Hanim ve büyüksehir bürokratlarina isteklerimizi söylemistik. Aninda müdahale edildi ve ASKI ekipleri tarafindan mahallemizde çalismalar baslatildi. Daha önce de 4 noktada kaynak sularimiz çikarilmisti" dedi. 

Aydin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi çalismalari kapsaminda ise Nazilli Çobanlar Mahallesi ile Sultanhisar Demirhan Mahallesi arasi 4 kilometre, Nazilli Kavacik Mahallesi ile Yaylapinar Mahallesi arasinda ise 4.8 kilometre yol onarim çalismasi gerçeklestirildi. Genisletme ve iyilestirme yapilan yollarda asfalt kaplama çalismasi yapilacak. Geçen yil Nazilli Yaylapinar Mahallesi ile Çobanlar Mahallesi arasindaki 4.6 kilometrelik baglanti yolunu asfalt ile bulusturan ekipler, Yaylapinar Mahalesi ile Izmir hududu arasinda bulunan 8 kilometre uzunlugundaki yolda da onarim çalismasi gerçeklestirdi. Greyder ve dozer gibi is makineleri ile genisletilen yayla yolunda asfalt kaplama çalismasi yapilacak.

Yaylapinar Mahallesi'nde çiftçilik yapan 71 yasindaki Nermin Basoglu, "Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan mahallemizde yapilan çalismalardan çok memnunum. Nazilli'nin zirvesinde böyle bir yolu yaptigi için Özlem Baskan'a ne kadar tesekkür etsek azdir. Allah basarilarini daim etsin. Buraya yapilan is Yaylapinar ve çevresinde yasayan çiftçiler için büyük bir hizmettir" seklinde konustu.

 

|