BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NDAN ÇAĞRI: LATMOS'U MİLLİ PARK YAPARAK KORUYALIM

Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte daha fazla doğaseverin geldiği Latmos ve Serçin misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 06.06.2019
|

Dogaseverlerin Aydin'da ugrak noktalarindan birisi olan ve 8 bin yillik tarihiyle Besparmak Daglari'nin neredeyse tamamini kaplayan bir cografyaya yayilan Latmos için Aydin Büyüksehir Belediyesi tanitim atagi baslatti.

Latmos'un essiz dogasinin ve tarihinin korunmasi gerektigini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Bu cografya insanlik tarihinin en önemli tarihsel miraslarindan bir tanesi. Dünya üzerinde 8 bin yillik tarihin her adimindan izler tasiyan çok az yer var. Böylesine önemli olan Latmos'u hem yasatip gelecege tasimak için hem de turizm potansiyeli olarak degerlendirmek için milli park ilan etmeliyiz" dedi.

Büyüksehir Belediyesinin Latmos'taki ziyaretçi merkezinde ziyaretçilere bölgeyle ilgili her türlü bilgi verilirken, bölgeye gelen dogaseverler kamp kurup doga yürüyüsü yapiyor ve 8 bin yillik tarihin izlerini görebiliyor.

 

Serçin'de bisiklet turu

Bafa Gölü kiyisindaki Serçin de ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan tanitimi yapilmaya baslandiktan sonra ziyaretçi sayisi oldukça artan Serçin'de isteyen ziyaretçilere Büyüksehir Belediyesi'nin Serçin Ekoturizm Merkezi'nden ücretsiz bisiklet saglaniyor.

Ziyaretçiler Latmos ve Serçin ile ilgili ayrintili bilgileri Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin bir çalismasi olan www.aydincagiriyor.com internet sitesinden edinebilir.

|