Çineli Çocuklar Büyükşehir Belediyesi'nin Arıcılık Müzesi'ni Ziyaret Etti

Çineli çocuklar "Arılar Varsa Yarınlar Var" Projesi kapsamında Türkiye'nin ilk arıcılık müzesi olan Çine Arıcılık Müzesi'ni ziyaret etti.
Haber Tarihi: 27.05.2019
|

Çocuklara arilar, arilarin önemi ve müze ile ilgili bilgi verildi, müzedeki tarih boyunca kullanilan aricilik malzemeleri anlatildi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan bakim ve tadilati yapilan Çine Aricilik Müzesi ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Müzeyi Çine Atatürk Ilkokulu, Çine Fevzipasa Sevim Kalkan Ilkokulu ve Çine Hüseyin Özkan Ilkokulu ögrencileri ögretmenleriyle birlikte gezerken, ziyarette Tema Vakfi Ilçe Temsilcisi Hicabi Solak ile TEMA ilçe yönetimi de hazir bulundu. Çocuklara Hicabi Solak ve müze yetkilisi Hüseyin Basri Çaliskan tarafindan arilar ve aricilik tarihi boyunca kullanilan malzemeler anlatilip egitim verildi.

Ziyarette ayrica çocuklara çesitli tanitim materyalleri de dagitildi.

Çine Aricilik Müzesi, Aydin Büyüksehir Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Çine Belediyesi ve Çine Gelisim Vakfi ortak çalismasiyla hizmet vermeye devam ediyor. Çocuklar, arilarin önemini ortaya koyan müze için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|