MAKEDONYA VE RUMELİ GÖÇMENLERİ FOLKLOR FESTİVALİ BAŞLIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali yarın başlıyor.
Haber Tarihi: 24.07.2018
|

Aydin Büyüksehir Uluslararasi Makedon ve Rumeli Göçmenleri Dernegi isbirligiyle düzenlenen festivalde Makedon ve Rumeli göçmenlerinin halk danslari sahnelenecek ve birbirinden degerli sanatçilar tarafindan halk ezgileri seslendirilecek. 25-28 Temmuz tarihleri arasinda Aydin'in çesitli yerlerinde düzenlenecek olan etkinlikler, yarin saat 19'da Incirliova Meydani'nda yapilacak kortej ve folklor gösterisiyle baslayacak. Saat 21'de ise Efeler ilçesinde Çestepe Eski Belediye Meydani'nda Makedonya Kud Jane Sandanski Grubu folklor gösterisi düzenlenecek. Gösterinin ardindan yine burada Arif Sentürk halk konseri gerçeklestirilecek.

Etkinligin ikinci gününde ise Kusadasi Baris ve Dostluk Meydani'nda saat 21'de sahne ve folklor gösterileri düzenlenecek. Cuma günü saat 20'de Söke'nin Güllübahçe Mahallesi'nde, 21.30'da da Söke Ugur Mumcu Parki'nda folklor gösterileri gerçeklestirilecek.

Festivalin son günü olan cumartesi günü Aydin Atatürk Kent Meydani'ndaki gösterilerle heyecan doruga çikacak. Burada saat 20'de baslayacak gösterilerde sahneye ilk olarak Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari Halk Danslari Grubu çikip folklor gösterisi sunacak. Daha sonra Çamdibi Bandosu birbirinden güzel ezgileri seslendirecek.

Rumelili Yakup ve Izmir Karsiyaka Folklor Grubu'nun gösterisiyle devam edecek olan gece, Makedonya Kud Jane Sandanski Grubu folklor gösterisi ile "Tajci Markova ve Fazli"nin gösterileriyle devam edecek. Gecenin sonunda ise festivale katilan tüm gruplar final gösterisi gerçeklestirecek.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu Aydin'da birçok kültürün bir arada kardesçe yasadigini belirtirken "Aydin kültürlerin bulusma noktasi. Makedonya ve Rumeli göçmenlerimizin halk danslarinin sahnelenecegi, onlarin yüreklerine dokunacak sarkilarin seslendirilecegi festivalimize tüm vatandaslarimizi davet ediyorum" diye konustu.

|