BÜYÜKŞEHİRDEN ÖRNEK UYGULAMA: 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ

3 boyutlu yaya geçidi Aydın'da uygulanmaya başlandı.
Haber Tarihi: 11.12.2017
|

Ilk olarak Efeler sinirlari içindeki Hürriyet Bulvari üzerinde uygulanan çalismadan basarili sonuçlar alinirsa 3 boyutlu yaya geçidi önümüzdeki dönemde il geneline yayilacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yeni yapilan uygulamayla, trafikte dikkatsiz sürücüler yüzünden tehdit altinda olan yayalarin güvenligini saglamayi amaçladiklarini söyledi.

Sürücüler için optik yanilsama saglayarak yavaslamalarini daha sonra ise durmalarini saglayan uygulama, sürücülerde yayalara karsi bir farkindalik da olusturuyor. Sürücülerin yayalara gereken duyarliligi göstermesini saglayan yöntem, yaya geçitlerinin 3 boyut özellikli boyanmasiyla olusturuluyor.

SÜRÜCÜLERIN DURMASINI SAGLIYOR

Estetik bir görüntü de saglayan yaya geçidine gelen sürücüler yaya geçidini ilk önce bir barikat olarak görüyor ve yavaslamak sonra da durmak zorunda hissediyor.

Yaya geçitlerinde yayalarin basina gelmekte olan tehlikelerin önüne geçmek istediklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Yayalarin güvenligi bizim için çok önemli. Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hizini azaltmayarak yayalarin can güvenligini tehlikeye atiyor. Yaptigimiz uygulamayla araç sürücüleri optik yanilsamayla yaya geçidine gelmeden önce hizlarini azaltiyorlar ve yayalara daha fazla dikkat ediyorlar. 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasiyla yayalarimizin güvenli bir sekilde karsidan karsiya geçmelerini  saglamayi amaçliyoruz" diye konustu.

 

AMAÇ YAYA GÜVENLIGI

Uygulamaya geçildiginde okullarin yakinlarindaki yaya geçitlerinin öncelikli olarak ele alinacagini belirten Çerçioglu, Aydin'da çocuklarin güvenligini saglamak için bir adim daha attiklarini söyledi.

Hayata geçirilen uygulamalarla tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiklerini ifade eden baskan Çerçioglu "Hep ilkleri hayata geçiren belediye olarak Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyoruz. Umuyoruz ki Türkiye'de ilklerden olan uygulamayla sürücüler yayalarin güvenligi konusunda daha duyarli olurlar" dedi.

|