AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 14.06.2016 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI HAZIRAN AYI 14.06.2016

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:192

 

Karar: 12.05.2016 tarihli Mayis Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

Karar No:193

 

Karar: Iller Bankasi A.S.’den Eski Dörtyol Yeni Dörtyol Kavsagi yapim isinde kullanilmak üzere 68.000.000,00-TL (KDV dahil) (Altmissekizmilyontürklirasi), Kemer Mahallesi Sosyal ve Spor Alanlari yapim isinde kullanilmak üzere 23.228.000,30 TL (KDV dahil) (Yirmiüçmilyonikiyüzyirmisekizbintürklirasiotuzkurus.), Efeler Park yapim isinde kullanilmak üzere 4.295.000,00-TL (KDV dahil) (Dörtmilyonikiyüzdoksanbesbintürklirasi), Kösk Dalama Köprüsü yapim isinde kullanilmak üzere 6.296.000,00-TL (KDV dahil) (Altimilyonikiyüzdoksanaltibintürklirasi) ve Kuyucak Yamalak Köprüsü yapim isinde kullanimak üzere 3.132.000,00-TL (KDV dahil) (Üçmilyonyüzotuzikibintürklirasi) olmak üzere toplamda 104.951.000,30-TL (KDV dahil) (Yüzdörtmilyondokuzyüzellibirbintürklirasiotuzkurus) kredi kullanilmasina, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, Iller Bankasi A.S.’ce teminat olarak alinacak Belediyemiz gelirlerinden ve Iller Bankasi A.S. ve Maliye Bakanliginca dagitilan yasal paylarimizin mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranina bagli kalmaksizin tamamindan (%40’in disinda ve %100’üne kadar)karsilanmasina, kredi teminatina konu gelirlerden krediye iliskin ödemelerin karsilanamamasi halinde, bu krediyle elde edilen tesis, insaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, Iller Bankasi A.S.’ ce talep edildigi takdirde ayni sartlarda ve talep tarihinde Iller Bankasi A.S. adina ipotek veya rehin edilmesine, Iller Bankasi A.S.’ce Belediyemize kullandirilacak krediye iliskin olarak her türlü sözlesmeyi ve evraki imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden islemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü Iller Bankasi A.S.’ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarini Iller Bankasi A.S.’ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari isletmeyi Iller Bankasi A.S.’ye rehin vermeye, Iller Bankasi A.S.’nin mevcut mevzuati ve bunda meydana gelebilecek her türlü degisiklik çerçevesinde; 5393 Sayili Belediye Kanun’un 68. maddesinde yer alan kosullarin yerine getirilmesi kaydiyla krediye konu isle ilgili her türlü islemi yapmaya  Büyüksehir Belediye Baskani’nin yetkilendirilmesinin kabulüne toplantiya katilan Baskan dahil 73 Meclis üyesinden Ümmet AKIN' IN red oyuna karsilik oyçoklugu ile karar verildi.

 

Karar No:194

 

Karar: Efeler Ilçesi Çestepe Mahallesi 117 ada 2 parselde kayitli 114.672,00 m² yüzölçümlü tasinmazin Aydin Büyüksehir Belediyesine ait 101.200,00 (101200/114672) m²’lik kisminin Atik Su Aritma Tesisi olarak kullanilmak üzere Aydin Su Ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügüne devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

 

 

 

 

Karar No:195

 

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.12.2014 tarih ve 229 sayili kararina  “….30 parselin bir kismina karsilik ibaresinden sonra gelmek üzere "34 parselinde bir kismi" ibaresinin eklenmesine, 5393 Sayili Belediye Kanunun 18.maddesinin (e) bendi ibaresinden sonra gelmek üzere "… ve 2942 Sayili Kanununun 26.maddesi uyarinca" ibaresinin eklenmesine ve 11.12.2014 ve 229 sayili Büyüksehir Belediye Meclis kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

Karar No:196

 

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 16/04/2015 tarihli ve 173 sayili kararina " "…. 17 ilçesinde yapilacak olan Sehir Reklam Mobilyalari - Reklam Kulesi, Raket Pano, Megalight, Bilboard, Megaboard, Outdoor Tv yerlesim yerleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "tüm Durak Panolari ve tüm Kent Mobilyalarinin (Alt ve Üst Geçitler Dahil) 10 yilligina kiraya verilmesi"" ibaresinin eklenmesine ve  16/04/2015 tarihli ve 173 sayili Meclis Kararinin bu sekilde tashih edilmesi toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

Karar No:197

 

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alaninda bulunan tibbi atiklarin toplanmasi, tasinmasi ve bertarafinin saglanmasi isinin 10 yilligina kadar kiraya verilmesine veya imtiyaz hakkinin 10 yilligina kadar verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

 

Karar No:198

 

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun Büyüksehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumluluklari baslikli 7/y maddesi ve Büyüksehir Belediyesi ve Ilçe Belediyelerinin Yetkileri ve Imtiyazlari baslikli 10. Maddesi geregi Bozdogan, Buharkent, Çine, Didim, Efeler, Germencik, Incirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarli, Kösk, Kusadasi, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar ilçeleri sinirlari içinde jeotermal enerji ile isitma sistemlerinin kurulmasi ve isletilmesi isinin 10 yil süreyle imtiyaz devrinin yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

 

Karar No:199

 

Karar: Meclis Üyesi Ünal SARIOGLU’ nun Adalet ve Kalkinma Partisi üyeliginden istifasi nedeni ile bosalan Meclis Hukuk Komisyonuna Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 21. Maddesinin 4. Fikrasi geregince kalan süreyi tamamlamak üzere açik oylama ile yapilan seçimler sonunda Necmeddin ESENLIK’ in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

 

Karar No:200

 

Karar: Meclis Üyesi Malik ERCAN’ in Adalet ve Kalkinma Partisi üyeliginden istifasi nedeni ile bosalan Meclis Sivil Toplum Kuruluslari Komisyonuna Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 21. Maddesinin 4. Fikrasi geregince kalan süreyi tamamlamak üzere açik oylama ile yapilan seçimler sonunda Ugur KUL’ un seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

|