DÜNYANIN EN BÜYÜK BATIK UÇAĞI ARTIK KUŞADASI’NDA

Boyutlarıyla deniz altına batırılan en büyük uçak olan AIRBUS A 300 Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda denize batırıldı.
Haber Tarihi: 04.06.2016
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, davetliler  ve pek çok vatandasin denizden teknelerle takip ettigi uçak batirma islemi tam bir senlik havsinda geçti. Yerli ve yabanci basin mensuplari ile çok sayida dalis kulübü ve dalis okul mensubunun da izledigi  dev uçagin batirilmasi esnasinda Aydin Büyüksehir Belediyesi Bandosu ayri bir teknede müzik ziyafeti verdi. Dünya Serbest Dalis Sampiyonu Derya Can’da dev uçagin  batirilisini izlemeye gelenler arasindaydi.

 

BASKAN ÇERÇIOGLU;

 “HEDEFIMIZ KUSADASI’NI DALIS TURIZMINDE MERKEZ YAPMAK”

Güzelçamli sahilinde tüm parçalarinin birlestirilmesinin ardindan bugün sabah saatlerinde balonlar üzerinde yüzdürülerek Kusadasi açigina getirilen AIRBUS A 300, uzman dalgiçlarin hava dolu balonlari uçaktan ayirmasinin ardindan  Kusadasi sularina gömüldü.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu amaçlarinin Kusadasi’ni dalis turizmi konusunda dünyanin en önemli merkezlerinden birisi haline getirmek oldugunu kaydederek, “Bunun için büyüklügü ile bir ilki gerçeklestirerek AIRBUS A 300’ü dalis turizmi için Kusadasi’nda batirdik.  Ülke ve Kusadasi turizmine katki saglamak en önemli hedefimizdi.Kusadali hemsehrilerime destekleri için çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

ucak batik

 DÜNYA’DA ILK

54 metre uzunlugunda ve 44 metre kanat genisligi olan AIRBUS  A 300 uçagini çok özel yöntemlerle Istanbul’da parçalatarak  “batirilmak “ üzere 5 TIR ile Kusadasi Güzelçamli sahiline getirmesi bölgede, turizmciler arasinda ve Avrupali dalis turizmi düzenleyenler arasinda heyecan yaratmisti. Aydin Büyüksehir Belediyesi,  boyutlari itibari ile resif amaçli batirilan en büyük uçaga sahip olma ayricaligini da  Kusadasi’na getirmis oldu. Dev uçagin batirilisini denizden kendi tekneleri ile izleyen vatandaslarin yani sira , pek çok vatandas da sahildeki yüksek bölgelerden alkislar esliginde dev uçagin batisini izledi.

|