EDEBİYAT GÜNLERİ AYDINLILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Aydın Edebiyat Günleri” yoğun ilgi görüyor.
Haber Tarihi: 03.06.2016
|

Edebiyatimizin üç büyük ustasi Nazim Hikmet, Orhan Kemal, Ahmet Arif’i bulusturan senlik kapsaminda üç gün boyunca devam ediyor.

Senligin ilk günü,  Aydin Büyüksehir Belediyesi Sükran Güngör- Yildiz Kenter Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda, 10. ölüm yildönümü nedeniyle yazar Duygu Asena’yi anan “Bu Kadinin Adi Duygu” adli bir sergi açildi. Ayni aksam, Mehtap Meral ve Pelin Batu’nun bir dinletisi gerçeklesti. Dinletide, Mehtap Meral, Nazim Hikmet, Gülten Akin, Ataol Behramoglu, Orhan Veli, Sabahattin Ali, Edip Cansever, Fürug Füruhzad’in aralarinda bulundugu pek çok ustanin siirlerinden bestelenen sarkilari seslendirirken, Pelin Batu sairlerimizin yasamina iliskin anektotlar anlatti ve siirlerini okudu.

2 Haziran günü,  ayni gün ölümsüzlüge kavusan iki usta, Orhan Kemal ve Ahmet Arif anildi. Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ilk etkinlikte, yazar Feridun Andaç, “Edebiyatimizda toplumcu Gerçekçi Gelenek ve Orhan Kemal” konulu bir konusma yapti. Ardindan, Kemal Kocatürk’ün “Tiyatro Kumpanyasi” Ahmet Arif’in anisina “Hasretimden Prangalar Eskittim” adli oyunu sundu.

Nazim Hikmet’i ölüm yildönümünde anmayi yedi yildir bir gelenek haline getiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu kez etkinligi “Aydin Edebiyat Günleri” kapsaminda gerçeklestirdi. 3 Haziran Cuma ise, Nazim Hikmet’e iliskin kitaplari ve sergileriyle taninan arastirmaci-yazar Melih Günes’in “Nazim’in Izinde” baslikli söylesisinin ardindan, “Nazim Oyunculari” Kuvayi Milliye Destani’ndan uyarlanan “Onlar ki….” adli oyunu sergileyecekler. Orhan Aydin’in yönettigi, Yüksel Aymaz’in isiklarini yaptigi oyunda, Gülsen Tuncer, Levent Ülgen, Metin Coskun, Aysegül Alpak, Orhan Aydin gibi seyircinin televizyon dizilerinden tanidigi oyuncularin yani sira, müzisyen Emin Igüs de yer alacak. Aydin seyircisinden büyük ilgi gören “Aydin Edebiyat Günleri”nin geleneksellesmesi bekleniyor. 

|