AİRBUS A300 DENİZ DİBİ İÇİN GÜN SAYIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en büyük uçak batığı özelliğini taşıyacak olan AIRBUS’A 300 uçağını, 4 Haziran Cumartesi günü saat: 10.30’da görkemli bir törenle Kuşadası’nda deniz dibine indirecek.
Haber Tarihi: 27.05.2016

Aydin Büyüksehir Belediyesi 54 metre uzunlugunda ve 44 metre kanat genisligi olan AIRBUS’A 300 uçagini çok özel yöntemlerle parçalar halinde 5 TIR ile Kusadasi Güzelçamli sahiline getirmisti. Turizmciler ve Avrupali dalis turizmi düzenleyenler arasinda heyecan yaratan dev uçagin parçalarinin birlestirilmesi çalismalari tamamlanmis durumda.

DÜNYANIN EN BÜYÜGÜ

Dev uçagin parçalarinin montaji 7 Nisan tarihinde Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun da katilimiyla baslamisti.  Uçak, dalis turizmi için batirilacak olan en büyük uçak olma özelligini tasiyor.