Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI EYLÜL AYI 14.09.2015

TARIHLI  I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No:363

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 13.08.2015 tarihli Agustos Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:364

Karar: Aydin Ili, Kuyucak Ilçesi, Yöre Mahallesi (Köyü) sinirlarinda 709 parsel üzerinde bulunan 2.125,00 m²’ lik mezarlik vasifli tasinmazin Aydin Büyüksehir Belediyesi adina kayit ve tescilinin yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:365

Karar: Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair yönetmelik çerçevesinde, Insan Kaynaklari ve Egitim Dairesi Baskanligindaki Sube Müdürlüklerinden Özlük Sube Müdürlügü ve Insan Kaynaklari Sube Müdürlüklerinin kaldirilmasina, 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi memurlar ile 5393 Sayili Belediye Kanunun 49. maddesinin 3. bendi uyarinca norm kadro karsiligi çalistirilan sözlesmeli personelin is ve islemlerini yürütmek üzere Insan Kaynaklari Memur Sube Müdürlügü ve 4857 Sayili Is Kanunu ile personellerin is ve islemlerini yürütmek üzere Insan Kaynaklari Isçi Sube Müdürlügü kurulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:366

Karar: Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik çerçevesinde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi atamalarin gerçeklestirilmesi için tanzim edilen (II) Sayili Bos (Memur) Kadro Degisikligi Cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:367

Karar: Efeler Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 315 ada, 1 parselde bulunan 2056,00 m² yüzölçüme sahip, imar planinda “Turizm Tesis Alani” olarak ayrilan, Kentsel Sit Alaninda kalan ve üzerinde tescilli kültür varligi yapisi bulunan yapinin ve alanin “sosyal ve kültürel amaçli tesisler” olarak kullanilmak üzere kamulastirilmasini teminen 3194 Sayili Kanunun 10. maddesi geregince 2015-2020 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesine, bütçede yeterli ödenegin ayrilmasina, Kiymet Takdir Komisyonunca bedellerin tespitinden sonra 2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alinmasina veya kamulastirilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:368

Karar: Sultanhisar Ilçesi, Kurtulus Mahallesi, 218 Ada 1, 2, 3, 4, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 nolu parselleri kapsayan, imar planinda ticaret alani olarak ayrilan tasinmaz mallarin yönetim binasi, sosyal ve kültürel alan olarak kullanilmak üzere kamulastirilmasini teminen 3194 Sayili Kanunun 10. maddesi geregince 2015-2020 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesine, bütçede yeterli ödenegin ayrilmasina, Kiymet Takdir Komisyonunca bedellerin tespitinden sonra 2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alinmasina veya kamulastirilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:369

Karar: Efeler Ilçesi, Yedieylül Mahallesi, 6502 ada 6 ve 9 nolu parsellerin sosyal ve kültürel tesis alani olarak kullanilmak üzere kamulastirilmasini teminen 3194 Sayili Kanunun 10. maddesi geregince 2015-2020 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesine bütçede yeterli ödenegin ayrilmasina, Kiymet Takdir Komisyonunca bedellerin tespitinden sonra 2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alinmasina veya kamulastirilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:370

Karar: Mülkiyeti Büyüksehir Belediyemize ait park, bulvar, cadde ve meydanlarda bulunan büfe, dükkan, dügün salonu vb. yerlerin 10 yila kadar ihale yoluyla kiraya verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:371

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.12.2014 tarih ve 232 sayili kararinin karar baslangiç kismina “ Efeler Cumhuriyet Mahallesi 2198 ada 1 parsel üzerinde sözlesmeye bagli isletmeler disinda kalan kisimlarin,” ibaresinin eklenerek 11.12.2014 tarih ve 232 sayili Meclis Kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:372

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.08.2015 tarih ve 311 sayili kararinin karar kisminin …169 ada 115 parsel ifadesinden sonra gelmek üzere; Efeler Orta Mahalle 2769 ada 7 ve 12 parsel, Efeler Zafer Mahallesi 1926 ada 5 parsel ve Didim Akbük Mahallesi 3617 parsellerde yapilmasina” ibaresinin eklenerek 11.08.2015 tarih ve 311 sayili Meclis kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:373

Karar: Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginin 2015 Mali Yili Bütçesi (T-1) Cetveline 1 adet 50+1+1 kapasiteli otobüsün 237 Sayili Tasit Kanunun 10 ncu maddesi geregi islenmesine ve otobüsün Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina ayrica satin alinacak otobüs için T.C Ekonomi Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürlügü' ne Yatirim Tesvik Belgesi talebinde bulunulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:374

Karar: Didim Ilçesi Sulubatak Mevkiinde yer alan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Didim Belediyesine ön tahsisli 1331 parselin tamaminin mezarlik olarak insa edilebilmesi, Didim Ilçesinde bulunan kent meydani düzenleme isi kapsaminda gerekli harcamalarin yapilabilmesi ve Didim Ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan hayvan barinaginin bakim onarim ikmal ve diger ihtiyaçlarinin Didim Belediyesince karsilanabilmesi için Didim Belediyesi ile protokol yapilmak üzere Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.