Aydın Büyükşehir Belediyesi Logo Yarışması

Başlangıç Tarihi : Monday, June 16, 2014- Bitiş Tarihi : Monday, June 16, 2014
Etkinlik Türü : Yarışma

 Yarisma amaci 30 Mart 2014 Türkiye Yerel Yönetim Seçimleri ile birlikte büyüksehir belediyesine dönüsen Aydin ilinin, her geçen gün gelisen kentlesme potansiyeli, tarim ve tarim sanayisindeki gücü, ülkemizin önemli turizm merkezlerine sahip olmasi, essiz tarihi geçmisi ve yine ülkemizin en çok ören yerine sahip illerinden olmasina iliskin özelliklerinin yani sira kentimizin gelecek potansiyelini ve dinamizmini yansitan, öncü belediyecilik hizmetleriyle örnek olmayi hedefleyen yönetim anlayisini yansitacak ve Aydin Büyüksehir Belediyesi kurum kimliginde kullanilacak, özgün logo’nun tasarlanmasidir.

Yarisma sonucunda seçilecek logonun Büyüksehir Belediyesinin yani sira kentin simgesi olacak bir nitelige sahip olmasi da amaçlanmaktadir.


AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI KURUMSAL LOGO YARISMASI SARTNAMESI
 
1. KONUSU VE AMAÇ: 

Yarismanin konusu, 30 Mart 2014 Türkiye Yerel Yönetim Seçimleri ile birlikte büyüksehir belediyesine dönüsen Aydin ilinin, her geçen gün gelisen kentlesme potansiyeli, tarim ve tarim sanayisindeki gücü, ülkemizin önemli turizm merkezlerine sahip olmasi, essiz tarihi geçmisi ve yine ülkemizin en çok ören yerine sahip illerinden olmasina iliskin özelliklerinin yani sira kentimizin gelecek potansiyelini ve dinamizmini yansitan, öncü belediyecilik hizmetleriyle örnek olmayi hedefleyen yönetim anlayisini yansitacak ve Aydin Büyüksehir Belediyesi kurum kimliginde kullanilacak, özgün logo’nun tasarlanmasidir. 
Yarisma sonucunda seçilecek logonun Büyüksehir Belediyesinin yani sira kentin simgesi olacak bir nitelige sahip olmasi da amaçlanmaktadir. 

 
2. DEGERLENDIRME KRITERLERI: 

Logo, Aydin'in bölge ve kent kimligi ile vizyonunu yansitacak sekilde, hem Aydin, hem de Ege Bölgesi'nin sahip oldugu genel imajla uyumlu; yaratici, akilda kalici ve islevsel kullanima uygun bir biçimde tasarlanip olusturulacaktir. Yarismaya katilan tasarimlarin özgün olmasi ilk kosuldur. Tüm çalismalar, kavramsal yaklasim ve estetik bütünlük açisindan degerlendirilecektir. Tasarimda “T.C. Aydin Büyüksehir Belediyesi” ile “1881” ibareleri yazili olarak kullanilacaktir. Logo, kavramsal olarak amaca uygun tasarlanmis bir simge veya bunlarin birlesiminden olusabilir. 

3. LOGONUN KULLANIM ALANLARI: 

Yarisma sonunda seçilecek Logo tasarimi, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin tanitimina yönelik etkinliklerde, belediye birimlerinde, fuar ve toplantilarda, belediyeye ait her türlü basili malzemede, web sayfasi ve tanitim filmi gibi hareketli mecralarda ve sair tüm kurumsal faaliyetlerde kullanilacaktir. Tasarimda, kullanim alanlarindaki ve malzemelerdeki çesitlilik öncelikli olarak göz önüne alinmalidir. 
 
4. KATILIM KOSULLARI: 

4.1.Yarisma, herkese açiktir. 
4.2.Aydin Büyüksehir Belediyesi personeli, düzenleyici kurul, raportör, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derece yakinlari bu yarismaya katilamaz. 
4.3.Her katilimci en fazla üç adet eserle yarismaya katilabilir. 
4.4.Yarismaya sunulan tasarimlarin;  özgün olup, daha önce baska yarismalara katilmamis, baska hiçbir yerde ve hiçbir gerekçe ile yayimlanmamis olmalari, ayrica diger kurum ve kurulus logolarini çagristirmamalari gerekmektedir. 
4.5.Yarismaya katilanlar tasarimlarinin kendilerine ait oldugunu kabul, beyan ve taahhüt etmis sayilirlar. 
4.6.Degerlendirme Jürisi tarafindan, kopya oldugu anlasilan tasarimlar yarisma disi kalacak, ödül verilmeyecek, verilmis ise ödül sahibi ödülü iade edecek ve bu durumda idarenin yeni bir logo seçme imkani pesinen kabul edilecektir. 


5. TEKNIK KOSULLAR: 

5.1.Her tasarim A4 (21 x 29,7cm) ebadinda, 250 gr mat kuse beyaz kagit zemin üzerine uzun kenari 15 cm’yi geçmeyecek sekilde yerlestirilecek; kâgidin alt kisminda tasarimin küçültülmüs renkli ve siyah-beyaz sekilleri, kisa kenari 25 mm’den büyük olmayacak sekilde yerlestirilecektir. Sayfanin arka kisminda yarismacinin rumuzu yer alacaktir. Çalismalar, paspartusuz biçimde, karton, fotoblok v.b. malzemeye yapistirilmadan sadece A4 kagida basilmis sekilde teslim edilecektir. Teslim kosullarina uymayan logolar elenecektir.
5.2.Çalismalar ayrica asagida belirtilen teslimat adresine; FreeHand, Illustrator, Corel Draw, vb. gibi vektörel çizim tabanli tasarim programlarindan birinde hazirlanmis çalisma halinde, 
300 dpi CMYK renk formatinda, JPEG ve PDF olarak CD'ye kaydedilmis sekilde teslim edilecektir. 
5.3.Yapilan çalisma ile ilgili ve logoyu anlatan bir A4 sayfasini geçmeyecek sekilde hazirlanacak detayli açiklamanin da beraberinde gönderilmesi gerekmektedir. 
5.4.Gönderilen eserler, yarismadan sonra iade edilmeyecektir.  
 
 
6. BASVURU KOSULLARI: 

6.1.Yarismaya katilmak isteyenler, basvuru formunu http://www.aydin.bel.tr/ internet sayfasindan edinebilirler. 
6.2.Imzaladiklari basvuru formunu eksiksiz olarak doldurup bir zarfa koyacak ve zarfi kapattiktan sonra üzerine sadece 6 harf veya rakamdan olusan bir RUMUZ yazacaklardir. (Örnek; XYZ123, ABCDEF, 123456 vb. gibi) 
6.3.Ayni RUMUZ, çikti alinan çalismanin arka yüzünde ve CD’nin ön yüzünde de yer alacaktir.
6.4.Logo tasariminin üzerinde isim, imza veya ayirici hiç bir isaret bulunamaz. Bu tip ayristirici unsur bulunduran çalismalar yarisma disi birakilir. 
6.5.Yarismaya katilmak isteyenler, eserlerini, 14 Temmuz 2014 günü Saat: 17:00’a kadar  Aydin Büyüksehir Belediyesi adresine, elden teslim etmeli ya da o tarihte asagidaki adrese ulasmak kosuluyla posta ya da kargoya vermelidirler. 
6.6.Postadaki gecikme ve hasardan Aydin Büyüksehir Belediyesi sorumlu tutulamayacaktir. 
6.7.Bu tarihten sonra iletilen çalismalar dikkate alinmaz. 
 

ADRES : 
Aydin Büyüksehir Belediyesi 
Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskanligi 
Iletisim Sube Müdürlügü 
Güzelhisar Mahallesi Istiklal Caddesi No:4 Kat:5
AYDIN
 
Telefon                           : 444 40 09
E-Posta                          : aydinbbbasin@gmail.com




7. YARISMA TAKVIMI: 

Yarisma Ilan Tarihi               : 16.06.2014

Son Teslim Tarihi               : 14.07.2014

Seçici Kurul Degerlendirme Tarihi     : 18.07.2014

Halk Oylamasi Tarihleri           : 21-27.07.2014

Sonuç Ilan Tarihi              : 05.08.2014

Ödül Tören Tarihi               : 07.09.2014



8. SEÇICI KURUL VE SEÇIM: 
8.1. Seçici Kurul:
Seçici Kurul asagidaki isimlerden olusacaktir ve kurul, halk oylamasina sunulmak üzere üç eser ve mansiyon ödülü alacak bir eseri belirleyecektir.

• Özlem ÇERÇIOGLU, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani
• Ögr. Görevlisi Engin Dogan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Ögretim Görevlisi
• Yrd. Doç. Nilgün BENLI, Adnan Menderes Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Üyesi
• Veli SAKIR, Aydin Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskani 


8.2. Seçim: 
Seçici kurulun belirledigi ilk üç eser, kurumun internet sayfasi üzerinden ve belediye binasi giris katinda kurulacak seçim standinda 21 Temmuz 2014 tarihinde halk oylamasina sunulacak ve 5 Agustos 2014 günü en çok oyu alan eser ilan edilerek, logo olarak belirlenecektir.



9. ÖDÜLLER: 

Birincilik ödülü 20.000-TL (yirmibinTürkLirasi) olarak belirlenmistir. Ikinci, üçüncü ve mansiyona layik görülen tasarimlar için plaket ve katilim belgesi takdim edilecektir. 
Halk oylamasi sonucu oylarin sayilmasiyla, en fazla oyu alan birinci, sonraki aday ikinci, en az oyu alan aday da üçüncü olarak belirlenecek, ayrica mansiyon ödülünü jüri belirleyecektir. 



10. LOGO HAKLARI: 

10.1.Yarismada birincilik ödülü alan Logonun, telif ve yayin haklari Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne ait olacaktir. Sözü edilen çalisma, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan her türlü görsel / yazili iletisimde kullanilabilecek ve Aydin Büyüksehir Belediyesi arsivine girecektir. 

10.2. Seçici kurul, birinci seçilen  Logo üzerinde teknik düzeltmeler yapilmasini isteyebilir. Bu çalismalar için yarismaciya ayri bir ücret ödenmez. Yarismada birinci seçilen yarismaci, birincilik ödülü alan tasariminin telif ve yayin haklarini, kendisine ödenmis olan ödül bedeli ile, süresiz olarak Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne vermis oldugunu ve buna bagli olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK), gerekse diger ilgili mevzuat geregince yasalarin verdigi en genis ölçüde, sözü edilen tasarimin FSEK 20, 21, 22, 23, 24. maddelerinde belirtildigi sekilde, çogaltma, isleme, yayma, temsil, umuma iletim gibi mali haklari ile yine FSEK 14, 15, 16, 17. maddelerinde belirtildigi sekilde, adini belirtme yetkisi, eserde degisiklik yapma yetkisi, umuma arz yetkisi, eser sahibinin zilyet ve malikine karsi haklarini kullanma yetkisi gibi bilumum manevi haklarini Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne devrettigini kabul ve taahhüt eder. 

10.3.Bu sekilde kullanilan Logo için tasarim sahibi, verdigi izni sonradan kesinlikle geri almayacagini ve Logonun yukaridaki sekilde kullanilmasini men etmeyecegini, bir baskasina hak tesis etmeyecegini, baskaca herhangi bir telif hakki veya maddi / manevi talepte bulunmayacagini gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. 

10.4.Yarismanin tamamlanmasindan sonra da olsa dereceye giren tasarimlarin özgünlügü ile ilgili ( kopya, çalinti vb.) olusabilecek her türlü hukuki ve mali sorundan yarismaci sorumludur. 

10.5.Yarismada birinci olan tasarimci, birinci seçilen Logo için Aydin  Büyüksehir Belediyesi’nden ya da diger kisilerden herhangi bir baslik altinda hiçbir sekilde baskaca bir bedel talebi olmayacagini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. 

10.6. Logo yarismasinda ödül almayan çalismalar da Aydin Büyüksehir Belediyesi arsivine girecektir. 

10.7.Taahhütlerin yerine getirilmemesi; basvuru formunda belirtilen bilgilerin dogru olmamasi veya sartnameye aykirilik oldugunun Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan tespit edilmesi halinde, ödeme yapilmaz; yapilmis bir ödeme var ise, ödül tutari Aydin Büyüksehir Belediyesine iade edilir. 
AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI LOGO YARISMASI BASVURU FORMU


RUMUZ                                : ___________________________________________  

ADI SOYADI                           : ___________________________________________  


TC KIMLIK NO                         : ___________________________________________  


DOGUM TARIHI (gg/aa/yy)       : ___________________________________________  


ADRESI                                 : ___________________________________________  


EV TELEFONU                        : ___________________________________________  


IS TELEFONU                         : ___________________________________________  


CEP TELEFONU                     : ___________________________________________  


E-POSTA                              : ___________________________________________  


FORM DOLDURMA TARIHI       : ___________________________________________  




                             AD SOYAD:
  
                                     IMZA:



Bu katilim formundaki bilgilerin dogru oldugunu ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Logo Tasarim Yarismasi sartnamesinin katilim kosullari ile sartnamenin tüm maddelerini aynen kabul ettigimi taahhüt ve beyan ederim. 
Not: Bu form eksiksiz olarak doldurulacak ve sartname ile birlikte üzerinde yalnizca 6 haneli harf veya rakamlardan olusan rumuzun yazili oldugu bir zarfa konacaktir. Zarf kapali olarak tasarimlarin oldugu pakete konmalidir.
 

|