01.11.2010 Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 07.10.2010 tarihli Ekim Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Belediyemizin 2011 Yili Gelir Ücret Tarifesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirligi ile karar verildi.

3. Belediyemizin 2011 Yili Performans Programinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirligi ile karar verildi.

4. Belediyemizin 2011 Yili Analitik Bütçesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirligi ile karar verildi.

5. Meclis Üyesi Nebil ALPARSLAN’in istifasi ile bosalan Aydin Defterdarligi Gayrimenkul Satis Komisyonuna kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis üyesi R.Altan GÜNEY’in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 13 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun 822 ada 43 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 441.64 m2 yüzölçümlü parselde 27.28 m2 ye tekabül eden 628/11041 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 1062 ada 19 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 323.32 m2 yüzölçümlü parselde 2.13 m2 ye tekabül eden 213/32332 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Kurtulus Mahallesi tapunun 1261 ada 27 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 235.85 m2 yüzölçümlü parselde 30.29 m2 ye tekabül eden 3029/23585 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 08.07.2010 tarihinden önce insaat suyu aboneligi yaptiran insaat suyu kullanicilarinin talep etmeleri halinde 08.07.2010 tarih ve 201 sayili meclis karariyla kabul edilerek uygulamaya konulan elektronik sayaç uygulamasindan faydalanabilmeleri hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Sehir disindan gelen Servis Araçlarindan alinacak güzergah izin belgesi ile ilgili Gelir Ücret Tarifesinde degisiklik yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna, Meclis Hukuk Komisyonuna ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Aydin Belediye sinirlarini içeren Hâlihazir Haritanin Iller Bankasina %75 hibe,  %25 Belediye katilimi ile ihalesinin yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonlarina havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Aydin Belediyesi Yeni Hizmet Binasi insaati için Iller Bankasi Genel Müdürlügünden 7.000.000,00 (Yedi Milyon TL) ye kadar kredi kullanilmasi, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapilan borçlanmanin iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm islemleri yapmaya, sözlesme ve evraklari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Aydin Kent Meydani Kentsel Tasarim-Peyzaj ve Mimari Uygulama projesi (yer alti kapali otopark yapim isi hariç) Üst yapisal peyzaj uygulama isi için Iller Bankasi Genel Müdürlügünden 5.000.000,00 (Bes Milyon TL) ye kadar kredi kullanilmasi, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapilan borçlanmanin iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm islemleri yapmaya, sözlesme ve evraklari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik geregi Zabita Müdürlü ne bagli alt birim olarak hizmetini yürütmekte olan Güvenlik ve Idari Birimi hizmetlerinin Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde yürütülmesine Meclis Üyeleri Mehmet TUGCU, Nebil ALPARSLAN ve Özcan PETEKKAYA’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

16. Koruma amaçli imar plani uygulamasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17. Belediyemizce yapimi tamamlanan Ata Mahallesi Ege Caddesi üzeri ve Girne Mahallesi Naim SÜLEYMANOGLU Caddesi 2221 sokak güneyindeki parklara isim verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18. 04.02.2010 tarih ve 43 sayili Meclis Kararinin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19. Atatürk’ün 130. dogum yildönümü ve Aydin Belediyesinin kurulusunun 130 yili olan 2011 yilinda kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenmesi hususu ile ilgili Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|