04.11.2010 Meclis Kararları

1. Belediye Meclisinin 01.11.2010 tarihli Kasim Ayi Meclis Toplantisinin I.Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Belediyemizin 2011 Yili Performans Programi ile ilgili olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi.

3. Belediyemizin 2011 Yili Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi.

4. Belediyemizin 2011 Yili Analitik Bütçesi ile ilgili olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi

5. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 13 adet dosya ile ilgili olarak Meclis Imar Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi

6. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun 822 ada 43 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 441.64 m2 yüzölçümlü parselde 27.28 m2 ye tekabül eden 628/11041 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 1062 ada 19 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 323.32 m2 yüzölçümlü parselde 2.13 m2 ye tekabül eden 213/32332 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Kurtulus Mahallesi tapunun 1261 ada 27 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 235.85 m2 yüzölçümlü parselde 30.29 m2 ye tekabül eden 3029/23585 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 08.07.2010 tarihinden önce insaat suyu aboneligi yaptiran insaat suyu kullanicilarinin talep etmeleri halinde 08.07.2010 tarih ve 201 sayili meclis karariyla kabul edilerek uygulamaya konulan elektronik sayaç uygulamasindan faydalanabilmeleri hususunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. 2009 Mali yili Gelir Ücret tarifesinin 3-9 H maddesinin  (c) bendi ile ilgili 2010 yili için uygulanmakta olan 1.madde  (c-1) Sehir disindan gelen Servis Araçlarindan alinacak güzergah izin belgesi ücretinin 150,00 TL.’ 2.madde, (c- 2)Servis araci ile sehir disindan gelerek Aydin merkezde Personel ya da Ögrenci Servisi yaparak tekrar sehir disindaki bir fabrikaya personel ya da Okula Ögrenci servisi yapacak ve Servis Ruhsatini Aydin Belediyesinden baska bir Belediyeden alan servis araçlarindan alinacak güzergah izin belgesi ücreti için 150.00.TL olarak uygulanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Aydin Belediye sinirlarini içeren Hâlihazir Haritanin Iller Bankasina %75 hibe,  %25 Belediye katilimi ile ihalesinin yapilmasi hususu ile ilgili Meclis Imar Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi
12. Aydin Belediyesi Yeni Hizmet Binasi insaati için Iller Bankasi Genel Müdürlügünden 7.000.000,00 (Yedi Milyon TL) ye kadar kredi kullanilmasi, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapilan borçlanmanin iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm islemleri yapmaya, sözlesme ve evraklari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Aydin Kent Meydani Kentsel Tasarim-Peyzaj ve Mimari Uygulama projesi (yer alti kapali otopark yapim isi hariç) Üst yapisal peyzaj uygulama isi için Iller Bankasi Genel Müdürlügünden 5.000.000,00 (Bes Milyon TL) ye kadar kredi kullanilmasi, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapilan borçlanmanin iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm islemleri yapmaya, sözlesme ve evraklari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Koruma amaçli imar plani uygulamasi hususu ilgili Meclis Imar Komisyonu çalismalarini tamamlayamadigindan dolayi konunun bir sonraki birlesime ertelenmesine oybirligi ile karar verildi

15. Belediyece yapimi tamamlanan Ata Mahallesi Ege Caddesi üzeri parka Sehit Piyade Er Mehmet Ali TOSUN Parki, Girne Mahallesi Naim SÜLEYMANOGLU Caddesi 2221 sokak güneyindeki parka da “Gökkusagi Parki” isminin verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. 2011 yilinda Aydin Belediyesinin kurulusunun 130. yili kutlama etkinlikleri ile Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dogumunun 130. yili etkinliklerinin beraber kutlanmasina ve kutlamalarla ilgili yapilacak programlar dogrultusunda harcamalarin ilgili kalemlerden yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.