02.01.2012 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 08/12/2011 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 20.maddesinin 1.fikrasina istinaden, Belediye Meclisi tatil karari almayarak her ay toplanmasina ve Meclisin her ayin ilk haftasi pazartesi günü toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 25. maddesine istinaden; Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu üyeligi seçimi sonunda kullanilan 25 oydan; 24 oy alan Ahmet ÖZTÜRK, 24 oy alan Kamil KAYA, 23 oy alan Sumran ÜNAL, 25 oy alan Murat SALTIK ve 25 oy alan Mehmet TUGCU’nun Denetim Komisyonu Üyeligine seçilmelerine karar verildi.

4. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Koruma amaçli imar plani uygulamasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Mesudiye Mahallesi tapunun, 456 ada, 26 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 311.97 m2 yüz ölçümlü parselde 1.65 m2'ye tekabül eden 55/10399 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Cumhuriyet (Efeler) Mahallesi tapunun, 1163 ada, 13 parselde 436.47m2 yüzölçümlü 2.89m2’ye tekabül eden 145/21919 payli ve 15 parselde 916.68m2 yüzölçümlü 13.35m2’ye tekabül eden 455/30556 payli belediye hisselerinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Hazirlanan 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programinin onaylanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Veysipasa Mahallesi 1603 ada 2 parselde kayitli Belediyeye ait 34 nolu bagimsiz bölümün Cumhuriyet Savciligina tahsisi hususunun incelenmek üzere Meclis hukuk ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Aydin Yeni Otogar Binasinin yapim isi için Iller Bankasi Genel Müdürlügünden alinan 4.000.000,00 (Dört Milyon TL) kredinin azami 10.000.000,00 (On Milyon TL) ye yükseltilmesi, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapilan borçlanmanin iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm islemleri yapmaya, sözlesme ve evraklari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’NUN yetkili kilinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 Sayili Sürekli Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.
12. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina dair Yönetmeligin 10 ncu Maddesi ve 5393 Sayili Belediye Kanununu 18 nci maddesine istinaden norma uygun olarak hazirlanan I sayili Memur Kadro Ihdas Cetvellerinin ve Norm Isçi Kadro sayisinin 227 ye çikarilmasini teminen hazirlanan Kadro Ihdas Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Belediyemizin çesitli birimlerinde 2011 yilinda 5393 sayili Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. ve 4. fikralarina göre çalismalari devam etmekte olan sözlesmeli personellerin tekrar 01.01.2012-31.12.2012 tarihleri arasinda yeniden çalistirilmasi ve personellere aylik olarak Maliye Bakanliginca tespit edilen derece ve kademeler esas alinmak üzere 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarlarin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Adnan Menderes Üniversitesi tarafindan Güney Ege Kalkinma Ajansi (GEKA) nin 2011 yili Dogrudan Faaliyet Destegi kapsaminda hazirlayacagi “Afete Hazirlik -Aydin Ili Modeli” faaliyetinde faaliyet ortagi olarak Aydin Belediyesinin yer almasi ve Belediyemizi Temsilen Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Güney Ege Kalkinma Ajansi (GEKA) nin 2011 yili Dogrudan Faaliyet Destegi Programina basvurulmasina, basvuru faaliyetinin uygulanmasina, Belediyemizi Temsile, ilzama, proje dosyasindaki tüm belgeleri ve dökümanlari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesine Meclis Üyeleri Nebil ALPARSLAN ve Özcan PETEKKAYA’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

16. Aydin Belediyesi olarak 240.000 adet hisse ile ortagi bulundugumuz AYTER (Aydin Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri) A.S’ ye rüçhan hakki olarak 300.000 adet hisse karsiligi 30.000,00 TL ile istirakte bulunup bulunulmayacagi, bulunulacaksa bedelin ödenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.