03.09.2012 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 09/08/2012 tarihli Agustos Ayi Meclis Toplantisinin II.Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2.  Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 9 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 2639 ada, 8 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 6.21 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun, 6587 ada, 2-3-4-8 parsellerde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 339.90 m2, 14.25 m2, 141.25 m2 ve 332.62 m2 yüz ölçümlü müstakil insaata elverisli olmayan belediye siyrik arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi  hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1482 ada, 21 ve 22 parsellerde kayitli imar planinda sanayi alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli olan 153.86 m2 ve 156.10 m2 miktarlarindaki belediye arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 1613 ada, 19 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 257.94 m2 yüz ölçümlü parselde 1.74 m2'ye tekabül eden 174/25794  payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7.  Aydin Merkez Güzelhisar (A.Menderes) Mahallesi tapunun, 1949 ada, 2 parselde kayitli tasinmazin tamami park alaninda kaldigindan kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10. maddesi geregince 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Belediyemizin 2009 Mali Yili Hesap Is ve Islemlerinin denetimi sonucu T.C. Sayistay Baskanligi tarafindan düzenlenen Sayistay Sorgusu geregi istisare görüs kararlarinin alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonlarina havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Baskanlik Makaminin 10.08.2012 tarih ve 3706 sayili Oluru ile 5393 Sayili Belediye Kanununun 49. maddesinin 7. fikrasi geregince Baskan Yardimcisi olarak görevlendirilen Belediye Meclis Üyesi Sumran ÜNAL’ a Belediye Baskanina verilen ödenegin 2/3 ü kadar ödenek verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10.  Belediyemiz 2010-2014 Stratejik Planin Saglik Isleri Müdürlügü Bölümlerine ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11.  Fen Isleri Müdürlügünün 2012 Mali Yili Ek bütçesinin incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12.  04.04.2012 tarih ve 139 sayili Belediye Meclis Karariyla Il Milli Egitim Müdürlügüne Tahsis edilen Mesrutiyet Mahallesi tapunun 1470 ada, 1 parselde Belediyemiz adina kayitli Ismet Sezgin Parkindaki tesislerin tahsisinin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13.  02.04.2012 tarih ve 113 sayili Meclis Karari ile mevcut çalisan personeli ile Destek Hizmetleri Müdürlügüne baglanan Merkez Üretim Tesislerinin Fen Isleri Müdürlügüne baglanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14.  Mülkiyeti Aydin Belediyesine ait olan Aydin Merkez Mimar Sinan Mahallesi 1673 ada 4 ve 5 parselde kayitli Hüseyin AKSU Spor tesisleri ve Aydin Merkez Efeler Mahallesi Aydin Bulvari üzerinde bulunan Yüzme Havuzu tesislerinin 10 yilligina bedelsiz olarak Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü’ne tahsis edilmesine ve bu hususts daha önce alinmis olan 07.06.2012 tarih ve 186 sayili meclis kararinin iptal edilmesine Meclis Üyesi Ahmet GÜMÜS’ün red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.